Nye Jottacloud går i strupen på Dropbox

Det helnorske alternativet utvider funksjonaliteten.

Den norske skytjenesten Jottacloud utvider nå tjenesten sin med synkronisering og mappedeling, og går dermed i strupen på amerikanske Dropbox.

Jottacloud har eksistert helt siden 2008, og har vokst seg sakte men sikkert til å bli en virkelig solid tjeneste. Jottacloud er helnorsk, og kan skryte av både konkurransedyktige priser, servere på norsk jord og ubegrenset lagringsplass til en rimelig hyggelig pris.

Til nå har Jottacloud først og fremst vært et sted for sikkerhetskopiering av filene dine, men nå tar de steget opp for å konkurrere på et mye bredere felt.

Åpner for synkronisering og deling

Den store nyheten fra Jottacloud er synkroniseringen av filer, mellom brukerens ulike datamaskiner og mobile enheter. Dette betyr helt enkelt at du kan jobbe på de samme filene, uansett hvor du befinner deg. Endringer som er gjort i et tekstdokument på jobben vil ha nøyaktig de samme endringene om du åpner det igjen hjemme på kveldstid.

Den andre nyheten er delingen av mapper, for eksempel til venner eller kollegaer. Dette virker slik at hver bruker har en delt mappe, som andre brukere kan bli medlem av. Hver gang det skjer en endring i denne mappen vil endringen automatisk synkroniseres ut til alle de andre medlemmene av den delte mappen.

For å ta i bruk Jottacloud trenger du en egen programvare, og selvfølgelig en egen brukerkonto. Programvaren finnes til Android, Windows, OS X og iOS, brukerkonto kan opprettes på nettsidene til Jottacloud.

Alternativ prismodell

Jottacloud har en spesiell prismodell, sett i forhold til hva Dropbox, Google Drice og SkyDrive stiller med.. Gratispakken inkluderer fem gigabyte med lagringskapasitet, og denne kan benyttes fra et ubegrenset antall enheter. Plusspakken gir deg opptil 500 gigabyte med lagringskapasitet, og du kan koble til så mange enheter du vil.

Toppakken er litt annerledes, for her for du ubegrenset med lagringskapasitet, du betaler for hver enhet du vil at skal ha tilgang. Hver datamaskin koster deg 49 kroner i måneden, mens hver mobile enhet koster deg 18 kroner per måned.

Det er også mulig å skaffe seg ekstra lagringskapasitet, uten å betale for det. For hver person du inviterer, og som registrerer seg som bruker, vil du få fem gigabyte ekstra. Dette er oppad begrenset til 100 GB.

Lurer du på hvilken nettskyløsning du bør velge? Sjekk ut vår stortest av nettskytjenester »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen