– Nye iPad har dårligere batteritid

– Nye iPad har dårligere batteritid

Apples nye nettbrett bankes av forløperen i batteritester.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ett av de store fortrinnene til den originale iPad-en var batteritiden. Rundt ti timer brukstid skulle den ha, og det skulle også oppfølgeren iPad 2. Nylig lanserte selskapet den nyeste generasjonen iPad – igjen med lovnader om like god batteritid, men stemmer det?

Da vi testet nye iPad, eller iPad 3 om du vil, opplevde vi ingen store endringer i batteritiden. Det eneste vi la merke til var at det tok betraktelig lenger tid å lade det nye nettbrettet. Flere nettsteder har imidlertid testet batteritiden alene, og kommet frem til at den nye presterer dårligere enn iPad 2.

Les testen av Apples nye iPad

Gammel iPad varer to timer lenger

Batteritiden vil selvsagt variere avhengig av hvilken type bruk nettbrettet utsettes for. I en nylig test gjort av pcworld.dk ble iPad 2 og iPad 3 brukt til å spille av en lavoppløselig video på rett under ti minutter.

Videoen ble repetert i 5 timer og 41 minutter på iPad 3, mens iPad 2 holdt ut i nesten to timer ekstra – først etter 7 timer og 37 minutter ga Apples mellomste nettbrett seg.

Testen ble utført med en video på 320 x 180 piksler, og Apples egen app for videovspilling ble brukt. Samtidig ble skjermbelysningen skrudd på fullt og nettbrettene var koblet til trådløst nett.

Blandet bruk

Det er viktig å få med seg at Apples påstand om ti timers brukstid dreier seg om blandet bruk, med litt apper, litt nettsurfing og litt video. Likevel tyder det meste på at den nye iPad-en iallfall på ett område er svakere enn den forrige.

Også nettstedet macworld.com har testet batteritiden på den nye eplefjøla.

Ti timer ved lav lysstyrke

Deres konklusjon er at iPad 3 i noen tilfeller lever opp til Apples påstand om ti timers batteritid, men at iPad 2 i de fleste tilfeller gir bedre batteritid.

Også i disse testene ble videoavspilling brukt som hovedtest. Her ble en utgave av filmen Cleopatra fra iTunes brukt til testvideo. På svak lysstyrke holdt iPad 3 i ti timer – men med samme innstillinger holdt iPad 2 i mer enn 13 timer.

På full lysstyrke holdt iPad 2 ut i åtte og en halv time, mens iPad 3 ga seg etter 5 timer og 40 minutter.

Les også: Les lanseringssaken for iPad 3

Har du byttet fra iPad 1 eller iPad 2 til den nye iPad-en? Del dine erfaringer med det nye nettbrettet i tråden under.

(Kilder: macworld.com, pcworld.dk)

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen