(Bilde: Akam/Canon/istock 000009144947)

Nye fullformatobjektiver fra Canon

Ny normalzoom ser dagens lys, og en gammel traver oppdateres

Canon slapp i dag to nye objektiver; en zoom som ganske sikkert er tiltenkt som kitobjektiv til Canon EOS 6D som snart kommer i butikkene, og et nytt vidvinkelobjektiv. Sistnevnte fortsetter Canons trend med å erstatte aldrende modeller av fastoptikk med nye versjoner som er utstyrt med bildestabilisator.

Canon EF 24-70mm f/4L IS USM.
Canon EF 24-70mm f/4L IS USM.

Canon EF 24-70mm f/4L IS USM blir som navnet antyder en ny fullformatzoom med f/4 som største blender gjennom hele området. Det vil få Canons velkjente USM-motor og vil få den ettertraktede røde ringen som betyr at det er et L-objektiv - Canons beste serie. Alt dette er vel og bra, men det mest interessante er imidlertid dets makrofunksjon.

Canon EF 24-70mm f/4L IS USM.
Canon EF 24-70mm f/4L IS USM.

Ikke bare får objektivet Canons hybrid-IS, som vi først så på Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM og som er spesielt tilpasset makrofotografering, men det får også største makrogjengivelse på 0,7x, nergrensen på 38 cm til tross. Dette gjøres ved at man løsner på en lås og så dreier zoomringen forbi 70 mm-merket. Indre linselementer vil da bli flyttet slik at man få en langt bedre nærbildefunksjon enn man ellers ville fått, selv om det strengt tatt ikke er "ekte" makro.

Canons nye 24-70 kommer til å bli ca 93 mm lang, med en filterdiameter på 77 cm og en vekt på rundt 600 gram. Optisk består konstruksjonen av 15 elementer i 12 grupper, og blenderen har ni avrundete lameller. Noen pris eller leveringstid her til lands har vi ikke fått.

Canon EF 35mm f/2 IS USM.
Canon EF 35mm f/2 IS USM.Foto: Canon

Canon EF 35mm f/2 IS USM erstatter som nevnt sin aldrende forgjenger, som er et helt ålreit, men noe gammelt objektiv. Det nye får selvsagt bildestabilisator og største blender på f/2.

Canon lover i tillegg rask autofokus, og objektivet skal i følge dem ikke bli større enn 63 mm i lengde og 335 gram tungt. Filterdiameteren blir 67 mm, men noen informasjon om optisk konstruksjon har vi ikke fått fra Canon. Det samme gjelder norsk pris og tilgjengelighet.

Canon lanserer med de nye objektivene også en ny serie deksler, som skal være lettere og ta av og på objektivet med solblender montert. Disse vil begynne å dukke opp på alle EF-objektiver i tiden fremover, og vil også kunne kjøpes separat. Begge de nye objektivene leveres med ny type deksel.

Les også: Canon lanserer EOS 6D

OPPDATERING:
Vi har nå fått opplyst pris fra canon, og den blir småstiv:
Canon EF 24-70mm f/4L IS USM får en veiledende pris på kr 12 690,-.
Canon EF 35mm f/2 IS USM får en veiledende pris på kr 6 999,-.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen