Nye ferie-pakker fra Telenor
(Bilde: iStockphoto)

Nye ferie-pakker fra Telenor

Lanserer nye datapakker og makspris i utlandet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er fortsatt ganske dyrt å bruke ditt norske abonnement i utlandet, de siste par årene har mobilselskapene blitt pålagt å gjøre noe for å sikre deg mot sjokkregninger. Det nye tilbudet til Telenor gjør det mulig å bruke mobilen til å sjekke Facebook, e-post og surfe litt uten å bli ruinert.

Blant annet innfører de en maksprisordning innad i EU/EØS, á la den NetCom har, bare 10 kroner billigere for 20 MB:

- Nå kan privatkundene ved å sende SMS «Bestill Surf EU» til 1999 trygt surfe for maks 29 kroner om dagen i EU/EØS. Med denne tjenesten vil de aldri betale mer enn 29 kroner pr. dag innenfor hele EU/EØS, sier Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor Norge i en pressemelding.

Pakken inkluderer imidlertid kun 20 MB per døgn, og hvis du bruker opp datamengen strupes hastigheten.

Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor Norge.
Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor Norge.Foto: Telenor

Datapakke på 150 MB

For de som er interessert i å bruke mobilen "som hjemme", dog med unntak av film- eller musikkstreamingstjenester, har Telenor et annet tilbud som gjelder i EU/EØS, nemlig Ukespakke.

Pakken koster 199 kroner og gir deg 150 MB datatrafikk som må brukes i løpet av en uke, i EU- eller EØS-land. Nye pakker til samme pris kan bestilles ved behov. Dette virker kanskje ikke spesielt billig, men en slik løsning vil i alle fall gjøre det mulig å surfe litt i ferien og samtidig slippe unna sjokkregninger.

Til sammenligning må en Telenor-kunde som ikke bestiller et av de to nye tilbudene, betale 49 kroner per døgn (6,50 kr./MB) i EU-land. Verre er det utenfor EU/EØS, med seks utvalgte unntak:

Skal du feriere i USA, Thailand, Tyrkia, Sveits, Brasil eller Russland får du nemlig muligheten til å betale nettopp 49 kroner per døgn. Sannsynligvis gjelder det 20 MB, men dette oppgis ikke i pressemeldingen. Hva slags SMS du skal sende for å aktivere tilbudet nevnes heller ikke, men ettersom tilbudet blir tilgjengelig først 12. juni vil det helt sikkert dukke opp mer informasjon på Telenors hjemmesider snart.

Telenor lanserer også lignende pakker til sine bedriftskunder, med en datapakke på 200 MB til 199 kroner innen EU/EØS. Utenfor EU/EØS er prisen 149 kroner for 50 MB. Disste pakkene er også tilgjengelige fra 12. juni.

Les også: Slik unngår du sjokkregning i ferien

Hva synes du om Telenors feriepakker? Kommenter i forumet under!

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen