Vil dette få deg til å sove bedre?
Teknofil
(Bilde: Withings/montasje)

Vil dette få deg til å sove bedre?

Withings går nye veier for å øke søvnkvaliteten din.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du en app som vekker deg på vei ut av REM-søvn om morgenen? Eller kanskje en Wake-up Light som simulerer soloppgang på soverommet? Nå kommer neste steg i utviklingen, anført av selskapet Withings, melder BBC News.

På CES-messen i Las Vegas lanserte de søvnløsningen Aura, som inkluderer både en sensorlampe med fargelys og lydmåler, og en sensormatte som du skal legge under madrassen. Disse dingsene vil kommunisere med smartmobilen din, hvor du kan styre funksjoner og få tilbakemeldinger via en app.

Lampe og matte

Sensorlampen scanner soverommet ditt, og registrerer lydnivå, temperatur og hvor mye lys som slipper inn. Den har også en alarmklokke med høyttaler. Lysene endres for øvrig fra blått, til gult, til rødt i løpet av natten, etter en bestemt intervall. Dette skal etter sigende skal være positivt for hormonbalansen i kroppen.

Sensormatten skal angivelig klare å registrere både hjerterytme, hvordan du puster i løpet av natten og hvor mye du rører på deg.

Foto: Withings

Men hjelper det, egentlig?

Withings Aura er bare en av flere nye søvndingser som blir lansert på årets CES-messe. Sleepow er for eksempel en pute som spiller rolig, avslappende musikk for å dysse deg i søvn. Sensible Baby er en dings for spedbarn, med innebygget alarm dersom den oppdager unormal hjerterytme eller feber. I tillegg finnes det en rekke smartarmbånd som både måler hvordan du sover og vekker deg med en lett vibrasjon.

En analytiker fra Gartner som BBC News har snakket med sier derimot at det er for tidlig å konkludere med om denne typen hjelpemidler faktisk vil gi deg bedre søvn. Årsaken er at disse dingsene ikke har nådd massemarkedet ennå, og at det derfor ikke finnes kvalitative studier på områder.

Eksperten sier også at det kan bety at noen slike systemer fungerer slik de lover, mens andre kanskje har liten effekt. I det minste kan slike søvndingser gjøre deg oppmerksom på ditt eget søvnmønster.

Sliter du med å holde deg våken foran PC-en eller bak rattet?
Denne dingsen fra Vigo vekker deg

(Kilder: BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen