Nye detaljer om Samsungs nye prosessor avslører iPhone X-lignende funksjoner
(Samsung)

Nye detaljer om Samsungs nye prosessor avslører iPhone X-lignende funksjoner

Exynos 9810 er lansert.

Samsung kunngjorde sin neste Exynos-brikke allerede i november i fjor. På sine pressesider har selskapet nå offisielt lansert den nye brikken, Exynos 9810, som nå er i masseproduksjon.

Exynos 9810 har en god del viktige fellestrekk med den nylig kunngjorte Snapdragon 845-brikken, blant annet når det gjelder nettverk- og videoegenskaper.

Exynos 9810 er i likhet med Qualcomms nye brikke blant de første som kommer med et kategori 18-LTE-modem som takler opptil 1,2 Gbit/s i nedhastighet. Opphastigheten ligger på 200 Mbit/s, litt høyere enn Snapdragon 845 sine 150 Mbit/s.

  Bilde: Samsung

4K-videoopptakk og 3D-ansiktsskanning

Når det gjelder ytelse sier Samsung at Exynos 9810 opererer med en flerkjerneytelse som er cirka 40 prosent høyere enn på forgjengeren 8895, takket være en helt ny åttekjerners prosessor og ny arkitektur.

Ellers har brikken støtte for videoopptak i opptil 4K-oppløsning med opptil 120 bilder per sekund, og 10-bits fargedybde med mulighet til å vise én milliard fargenyanser.

Exynos 9810 vektlegger også kunstig intelligens, og i denne sammenheng nevner Samsung spesifikt muligheten til tredimensjonal ansiktsgjenkjenning og gjenkjenning av objekter på bilder.

Dersom brikken dukker opp i Galaxy S9, som må anses som høyst sannsynlig, ser det dermed ut til at denne mobilen kan få en Face ID-lignende ansiktsskanning av den typen man finner på iPhone X. Dette har det for øvrig allerede gått rykter om.

Exynos 9810 er altså nå i masseproduksjon, men når vi eventuelt får se den her er uvisst. Samsung Galaxy S9 kommer trolig både med Snapdragon 845, som ferske opplysninger tyder på, og den nye Exynos-brikken. Både S7 og S8 kom for ordens skyld med Exynos-brikker i Europa.

Dette er de øvrige mobilene som trolig kommer med Snapdragon 845 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen