I Chrome 21 beta kan nettleseren komme i kontakt med web-kameraet ditt, uten å bruke tilleggsprogrammer som Flash.
I Chrome 21 beta kan nettleseren komme i kontakt med web-kameraet ditt, uten å bruke tilleggsprogrammer som Flash. (Bilde: Google)

Nye Chrome kan kontrollere webkameraet ditt

Innfører direkte maskinvare-styring i nettleseren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter en lang ventetid har Google sluppet en ny versjon av nettleseren Chrome, som kommer med støtte for WebRTC-spesifikasjonen (Web Real-Time Communication).

Chrome 21 Beta kan nå få direkte kontakt med maskinvaren din, slik som web-kamera og mikrofon, uten å måtte bruke tilleggsprogrammer som Flash.

I stedet bruker den JavaScript-baserte programmeringsgrensesnitt (API), som gjør det både lettere og raskere for nettleseren å benytte seg av maskinvaren i datamaskinen din.

Mange bruksområder

WebRTC-spesifikasjonen har allerede blitt implementert i den nyeste versjonen av Opera 12, og Mozilla jobber også med å implementere det såkalte getUserMedia-API-et.

På bloggen sin har Google listet opp flere bruksområder for det nye API-et, og kommer med flere eksempler på nettsider du kan besøke for å teste ut de nye funksjonene. Disse inkluderer blant annet en side hvor du spille på en Xylophon ved hjelp av bevegelser du gjør foran web-kameraet, og en nettside hvor du kan prøve ut nye briller. De har også laget en Photobooth-lignende applikasjon som lar deg legge på ulike filtre og effekter direkte på en video av deg selv.

Støtte for spillkontrollere

I tillegg til getUserMedia-API-et har Google også lagt inn et annet programmeringsgrensesnitt i Chrome 21 beta, kalt Gamepad. Chrome har allerede hatt støtte for dette via «Native Client», men nå blir det gjort gjennom JavaScript. Dette kan gjøre spilling i nettleseren langt mer attraktivt. Bare tenk deg så greit det hadde vært å kunne dra fram en Playstation-kontroller i stedet for mus og tastatur i et plattform-spill i nettleseren.

Google: – Spill vil flyttes til nettleseren »

I videoen under kan du se en introduksjon til de nye funksjonene som blir implementert i Google Chrome 21 beta.Google Chrome 21 beta kan lastes ned fra Googles hjemmesider. Vær obs på at funksjonene fortsatt er i beta-stadiet, og alt vil kanskje ikke fungere like bra.

Les også:

(Kilder: Engadget, Chomium Blog)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen