(Bilde: Shutterstock/117478096)

Nye Bluetooth er smartere enn noensinne

Første oppdatering på over tre år.

Den trådløse Bluetooth-teknologien har kommet langt stykke siden den først og fremst ble brukt til håndsfri oppringing. I dag brukes Bluetooth nesten overalt, fra trådløse hodetelefoner og lyspærer til smarttelefoner og høyttalere.

Nå har Bluetooth-utviklerne annonsert Bluetooth 4.1 – den første oppdateringen siden 2010. Den nye standarden innebærer blant annet at Bluetooth-dingser blir smartere enn tidligere, med mer kontekstuell oppførsel.

I praksis innebærer dette at telefonen din for eksempel kan skru av tilkoblingen til en høyttaler hvis du går ut av rommet, og automatisk skrur seg på igjen når du kommer tilbake. Dette betyr strømsparing og en mer sømløs hverdag.

Skru på lyset med mobilen

Bluetooth 4.1 har også flere fordeler på lur. Store dataoverføringer har blitt forbedret, slik at blant annet informasjon fra en løpeklokke kan sendes til datamaskinen eller telefonen mer effektivt. I tillegg lar den nye standarden dingsene dine snakke med hverandre, slik at mobilen kan skru på lysene for deg så fort du er innenfor ytterdøra.

Til slutt skal det være enklere å komme med manuelle innstillinger enn tidligere, slik at du kan skreddersy Bluetooth-bruken for å spare batteri. Bluetooth 4.1 er ute nå, men foreløpig er det ikke kunngjort hvilke nye dingser som kommer utstyrt med standarden.

Gammel irritasjon blir historie:
Endelig vil USB fungere begge veier »

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen