Nye, utskiftbare kameramoduler

I motsetning til for eksempel Micro Fourthirds eller Samsung NX, er ikke Ricoh GXR et system med utskiftbar optikk. I stedet er det utskiftbare moduler som inneholder både objektiv, bildebrikke og signalprosessor.

Ricoh GXR er et modulært system der du kan bytte ut optikk, bildebrikke og prosessor.
Ricoh GXR er et modulært system der du kan bytte ut optikk, bildebrikke og prosessor.

Da systemet ble lansert i november i fjor, ble to moduler sluppet samtidig; 50mm f/2.5 macro med 12.3 megapikslers CMOS-brikke på 23,6 x 15,7cm (APS-C) og en zoom med brennvidder tilsvarende 24-72mm f/2.5-4.4 på en 10 megapikslers CCD-brikke på 1/1,7 tommer.
Nå har Ricoh annonsert to nye moduler:

  • GR LENS A12 28 mm F2.5 - dette er en modul med tilsvarende brikke som makroen, nevnt over, men med 28mm brennvidde. Brenviddene som er oppgitt er konvertert til 35mm-formatet, slik at utsnittet du får med dette objektvet er det samme som du ville fått på et fullformatkamera med 28mm brennvidde. Ricoh har valgt å gjøre det slik siden de opererer med ulike brikkestørrelser i ulike moduler. Da ville alle andre betegnelser skape forvirring. Modulen skal komme i salg vinteren 2010. Hvor vidt det er nå, eller i november/desember, vites ikke. Antakelig er det det siste.
  • RICOH LENS P10 28-300 mm F3.5-5.6 VC - Her oppgis ikke brikkestørrelsen, men vi vil anta at den er vesentlig mindre enn på 28mm-en, for å holde størrelsen nede. I tillegg til å være en superzoom, har modulen støtte for RAW, og kan ta inntil 120 bilder pr. sekund. Dessverre har vi ikke fått noen informasjon om i hvilken oppløsning det er mulig, og hvor mange bilder du kan ta i en slik serie. Objektivet har bildestabilisator, og kommer i salg til sommeren.

Vi har dessverre ikke fått noen priser på disse modulene, og heller ingen bilder. Det er tydelig at dette er en tidlig annonsering, og ikke en reell lansering ennå. Mer informasjon kommer nok når produktene nærmer seg markedet.

I produktguiden finner du de andre produsentenes speilløse kameraer med utskiftbar optikk.
Les mer om Micro Fourthirds her.
Les mer om Samsung NX her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen