Nye, rimelige modeller fra Panasonic

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Noe som skiller Panasonic fra de aller fleste andre produsenter, er at de nå tilbyr optisk bildestabilisator på alle modellene sine – selv de aller rimeligste.

Et slikt eksempel er Panasonic Lumix DMC-LS2. Forgjengeren LS1 koster under 2000 kroner, og vi har grunn til å tro at LS2 ikke blir vesentlig dyrere. Det betyr at du kan få et anstendig digitalkamera, med bildestabilisator for en svært gunstig pris.

Kameraet har 5 megapiksler og 3x optisk zoom. Med en 2 tommers LCD-skjerm, og raskere autofokus enn på forgjengeren, tilbyr dette mye for pengene. Kameraet benytter AA-batterier, som er tilgjengelige over alt.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

De to andre modellene som har kommet, er svært like. Det er Panasonic Lumix DMC-LZ3 og LZ5. Disse skal erstatte LZ1 og LZ2. Forskjellen på kameraene er at LZ5 har 6 megapiksler mot tre på LZ3, og at LZ5 har 2,5 tommers LCD-skjerm, mens lillebroren har 2 tommers LCD-skjerm. Til gjengjeld har LZ3 litt raskere seriebildefunksjon på grunn av den lavere bildestørrelsen. Vi ville også anta at den hadde litt mindre bildestøy, siden det er samme størrelse på sensoren, men lavere oppløsning.

Begge kameraene kommer med 6x optisk zoom, som gir et zoomområde tilsvarende 37-222mm. Du har med andre ord svært god tele, på bekostning av vidvinkel. Dette er å forvente på rimelige kameraer.

Den optiske bildestabilisatoren som finnes på begge modeller, er svært nyttig når man opererer på lange brennvidder, slik man har muligheten til på disse kameraene.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Lysstyrken på objektivet er bra på vidvinkel, med f/2,8, mens det på tele er nede i f/4,5. Det er heller ikke dårlig, særlig ikke på et såpass rimelig kamera, men det krever langt mer lys for at ikke bildene skal bli uskarpe, og da er en bildestabilisator uvurderlig.

Kameraene støtter ISO-verdier opp til ISO 1600, med redusert oppløsning. Dette er en metode for å i det minste gi dem muligheten til å fotografere i svært lite lys, selv om den reduserte oppløsningen vil gå utover bildekvaliteten annet enn ved små utskrifter.

Vi kjenner ikke pris eller tilgjengelighet for noen av modellene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen