Untitled-8

Nye, kompakte ultrazoomer

Panasonic fornyer sin serie med små ultrazoomkameraer. TZ2 og TZ3 blir oppgradert til TZ4 og TZ5. Det er ikke all verdens til nyheter, men de har økt oppløsningen fra 6 megapiksler på TZ2 til 8 på TZ4. Tilsvarende har de økt fra 7 til 9 på TZ5. I praksis betyr ikke det så mye for brukeren, men det er nødvendig for at Panasonic skal få solgt kameraene sine.

Forsdiden på kameraene er identisk.
Forsdiden på kameraene er identisk.

Disse kameraene er svært kompakte, og passer i en lomme som ikke er alt for trang. Det som skiller dem fra mengden, er at de likevel ha 10x zoom, tilsvarende 28-280mm og optisk bildestabilisator i et Leica objektiv. Dette objektivet er ganske imponerende, og vi skulle ønske andre ville strekke seg etter dette.

Vår utsendte medarbeider, Are, som for øyeblikket befinner seg på PMA-messen, har klådd litt på TZ5, Sent på kvelden, uoppfordret og med uryddig hår var det ikke så mye han fikk fortalt om det, men han var ikke videre fornøyd med fokushastighet og presisjon. Bildekvaliteten var han heller ikke voldsomt imponert over, men her må vi ta dette med noen never salt. Dette er preproduksjonseksemplarer, og ikke optimalisert eller ferdige.

Kameraet har fått noen kjekke funksjoner, slik som automatisk fjerning av røde øyne, skyggejustering på bilder med store kontrastforskjeller, ansiktsdetektering og slikt. Det er mange som har dette etter hvert, men det er nyttige ting som gjør at vanlige brukere får bedre bilder.

TZ5 kan ta opp video i 720P HD-format med 30 bilder pr. sekund. Du kan bruke en komponen-kabel for å vise dette på en HDTV eller annet medium som støtter det. TZ4 har 848x480 som høyeste oppløsning.

Panasonic TZ5 Panasonic TZ4

TZ5 har også en større og bedre skjerm enn TZ4. Den er på 7,6cm (3 tommer), og har hele 460 000 punkter. Den justerer automatisk lysstyrke og kontrast etter lysforholdene, og har mulighet for ekstra god innsynsvinkel når du holder kameraet høyt over deg. Skjermen på TZ4 er tilsvarende, men er på 6,3cm (2,5 tommer) og har oppløsning p 230 000 punkter.

Pris og leveringstidspunkt er ennå ikke kjent. Vi kommer tilbake med dette når det foreligger.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen