Nye, kompakte sublimeringsskrivere fra Canon

Nye mobile, kompakte fotoskrivere fra Canon

Canon, en ledende produsent av fotografisk utstyr og bildeteknologi, lanserer to nye PictBridge-kompatible, kompakte fotoskrivere, den knøttlille CP-220 og den mobile, batteridrevne CP-330. Begge disse nye tilskuddene til Canons serie av skrivere for direkte utskrift, kan plugges inn i ethvert kamera som er kompatibelt med PictBridge – uansett fabrikat. Da vil du få kantløse fargebilder på 85 sekunder*, med den samme kvalitet, overflate og holdbarhet som tradisjonelle papirbilder fra film.

CP-330 har et oppladbart batteri, slik at den kan benyttes overalt. Den har også støtte for irDA trådløs utskrift av JPEG-bilder fra utvalgte irOBEX og irMC-kompatible mobiltelefoner med kamera. Begge skriverne er så små at de får plass i en kontorskuff, samtidig som de er så elegante at de glir rett inn i et hjemmemiljø.

Direkte utskrift, uten bruk av PC

Å skrive ut bilder direkte fra kameraet, uten bruk av PC, er nå både enkelt og praktisk. Så snart skriveren er koblet til et PictBridge-kompatibelt kamera, vil de to enhetene kommunisere og identifisere hverandre. En utskriftsmeny blir vist på kameraets LCD-skjerm og herfra kan brukeren velge de opsjonene som er ønskelig, slik som utskriftstype, størrelse og antall. En LED-lampe på skriverdekslet lyser for å varsle om at utskriftsprosessen har startet. På CP-330 vil lampen skifte farge i henhold til hvilke farger som overføres til papiret. Canons nyeste serie av PowerShot og Digital IXUS kameraer, er alle kompatible med PictBridge. For eiere av eldre modeller av Canon digitalkameraer, er det greit å vite at begge skriverne også støtter standarden Canon Direct Print.

Ett-trinns utskrift

Den nye Print/Share-knappen, som finnes på flere av Canons nye digitale kameramodeller, gjør direkte utskrift enklere enn noensinne. Så snart skriveren er tilkoblet et Canon kamera med denne finessen, vil et blått lys på Print/Share-knappen tenne. Et trykk på knappen vil automatisk lage en utskrift av det aktive bildet, i den størrelsen som samsvarer med papiret som er lagt inn.

Kvalitet og holdbarhet

Begge skriverne bruker en såkalt sublimeringsprosess, der fargestoff overføres med ekstremt fine fargevalører og på toppen, en blank og holdbar overflate. Varmen som tilføres det spesialbelagte papiret under prosessen, åpner porer i papiret som absorberer de fordampede fargestoffene. Når papiret avkjøles, lukker porene seg igjen, slik at bildet forsegles i papirets overflate. Et superblankt, UV-beskyttende sjikt blir til slutt lagt på toppen, for å gi bildet høyglanset kvalitet og lang levetid.

Utskriftsvalg

Begge skriverne tilbyr flere kantløse utskriftsformater: Den velkjente og populære 10x15 cm postkortstørrelsen (som er tilgjengelig i en forpakning med 36 bilder og en ny 108-bilders økonomiforpakning), L-størrelse, kredittkortstørrelse og miniklistremerker. Et nytt 10x20 cm papirformat er også tilgjengelig, for utskrift av ”stiftede” panoramabilder eller med plass til å skrive en hilsen ved siden av bildet. Sublimeringsprintere benytter et fast fargestoff i stedet for flytende blekk. Derfor er det raskt, enkelt og renslig å skifte papir og fargebånd. Papir og fargekassett leveres i overensstemmende antall, for å unngå frustrasjonen over å gå tom for blekk før det er tomt for papir.

Ekstrautstyr og tilbehør

Skriverne leveres med brukervennlig programvare for Windows og Mac operativsystemer. Programmene gir brukeren medlemskap og direkte tilgang til Canons nettportal CANON iMAGE GATEWAY, som vanligvis er reservert eiere av Canon digitale kameraer og videokameraer. CANON iMAGE GATEWAY tilbyr medlemmene 100 MB gratis lagringsplass for å opprette bildealbum for bildeformidling over nettet – ditt private online fotogalleri.

Bilbatteriadapter er tilgjengelig for begge skriverne, både for kontinuerlig drift og for opplading av batteriet i CP-330.

*Basert på postkort størrelse fra Digital IXUS 500 med Direct Print.

Prisantydning: Canon CP-220 kr.1999.00
Prisantydning: Canon CP-330 kr.2699.00

Salgstart: April 2004

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen