Nybegynnerkamera fra Olympus

Se større bilder i produktguiden

Kameraet er helt klart et lavprisalternativ for de som skal ha noe enkelt og rimelig. Det legges ikke skjul på at det er spart inn på en del områder som skjerm og zoom. Men det vi skal huske er at verken zoom eller LCD-skjerm er avgjørende for bildekvaliteten. Faktisk er det mye lettere å lage god optikk uten zoom enn med zoom, og man kan derfor risikere at bildekvaliteten på dette objektivet er bedre enn på mange zoom-objekiver. Siden vi ikke har testet det er dette bare en gjetning.

LCD-skjermen er på kun 1,5 tommer, som er svært lite i dag. For et par år siden var det helt standard, men når de fleste kameraer i dag leveres med 2 eller 2,5 tommers skjerm, virker 1,5 tommer unektelig litt lite, og med en oppløsning på 85000 punkter har den heller ikke spesielt høy oppløsning.

Dette er et kamera som antakelig vil koste i underkant av 1500 kroner, og da er det klart at noe må man skjære ned på. Vi i Akam.no setter pris på at Olympus har valgt å skjære ned på ting som ikke går ut over bildekvaliteten.

Se større bilder i produktguiden

Det er også videofunksjon på kameraet. Det kan ta opp videosnutter i 320 x 240 punkter, med 30 bilder pr. sekund, i opp til 20 sekunder. Det er med andre ord ikke beregnet til å ta opp ordentlig video, men kan brukes til enkle formål.

Hovedfokuset fra Olympus har vært at det skal være enkelt å bruke, slik at du slipper å forholde deg til vanskelige menyer og en masse funksjoner du normalt ikke vil bruke likevel. Det er derfor ikke all verdens funksjonalitet i kameraet, men vi tror kameraet leverer det de lover, nemlig bilder med høy oppløsning uten at du trenger å sette deg inn i hvordan kameraet fungerer.

Kameraet benytter standard AA-batterier, og forventes på markedet i august.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen