Ny Xeon MP-plattform - Trueland

"Trueland"-plattformen består blant annet av en prosessor som til nå har blitt kjent som "Potomac". Klokkefrekvensen vil trolig toppe ut på 3,33 GHz og plattformen kan skilte med hele 8 MB L3-cache.

"Potomac" er en prosessor som vil tilhøre det øvre segmentet av markedet. På samme tidspunkt kommer det også en "entry-level"-prosessor kjent som "Cranford". Klokkefrekvensen er fortsatt ubekreftet.

Den største forskjellen fra tidligere plattformer til "Trueland" er størrelsen på nivå 3-cachen. Det skal selvsagt bli ekstra spennende å se om dette vil utgjøre noen spesiell forskjell sammenlignet med tilsvarende produkt i AMD Opteron-serien. "Trueland" benytter effektive 667 MHz FSB.

Neste steg for Intel er å gjøre ferdig CSI, som gjerne kan sammenlignes med AMDs HyperTransport. Teknologien blir utviklet både for Xeon og Itanium, men vil neppe være klar for markedet før i 2007.

Både IBM, Dell og Hewlett-Packard står klare til å kaste seg på "Trueland"-bølgen så snart den offisielle lanseringen er et faktum. Ubekreftet lanseringsdato er satt til 29. mars.

(Kilde: Techworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen