Ny WMF-feil fra Microsoft

Den nyoppdagede feilen i Windows Metafile-bildeformatet skal ikke være en sikkerhetsrisiko for systemet, og er mer et ytelsesproblem, skriver en av Microsofts ansatte. I verste fall kan programmet som viser bildet krasje, og feilen kan ikke utnyttes til å kjøre kode på systemet.

Feilen ble ikke rettet i sikkerhetsoppdateringen Microsoft slapp i forrige uke, som skulle korrigere det alvorlige hullet i WMF. Hullet gjorde det mulig å kjøre kode på et system bare ved at en bruker besøkte en nettside. For å få den alvorlige sikkerhetsoppdateringen ut så fort som mulig, valgte Microsoft å ikke korrigere den nyoppdagede feilen, men selskapet kommer til å fikse problemet i en senere oppdateringspakke.

- Det kan virke selvmotsiende å ikke ville forbedre kode-kvaliteten når muligheten byr seg, men faktum er at koderotet som kan oppstå kan få en negativ innflytelse på kvaliteten på oppdateringen, eller føre til et behov for mer testing for å forsikre at vi når kvalitetsmålet for sikkerhetsoppdateringer, skriver Lennart Wistrand i en bloggpost.

Kilde: Microsoft Security Response Center Blog

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen