Ny Windows Vista forhåndsvisning klar i dag?

Det er ventet at Microsoft vil slippe en ny teknologiforhåndsvisning, Windows Vista February CTP (build 5308) i dag onsdag. Den nye CTP-versjonen vil blant annet få mye bedre driverstøtte enn Windows Vista desember CTP, og nye utviklingsverktøy. Menylinjen Windows Sidebar vil nå endelig debutere i Windows, men Microsoft vil sannsynligvis ikke legge til flere funksjoner i den endelige versjonen.

Windows Vista Beta 1 ble sluppet i juli 2005, men Microsoft bestemte seg senere for å slippe CTP-versjoner i stedet for betaversjoner. Uttrykket "Community Technology Preview" (CTP) brukes om teknologiforhåndsvisninger for betatestere. CTP er som regel mindre stabile enn tradisjonelle betaversjoner.

Windows Vista December CTP (build 5270) ble sluppet 19. desember, og February CTP (build 5308) kommer altså trolig i dag. Microsoft satte seg som mål å slippe en ny CTP-versjon en gang i måneden, men både november og januar ble droppet. Årsaken til at de slapp færre CTP-versjoner enn først planlagt skal være at de ønsket å satse mer på kvalitet enn faste lanseringsdatoer.

Windows Vista February CTP skal kunne installeres over Windows XP. Den vil komme med Windows Sidebar som Microsoft først droppet, men senere ombestemte seg og den skal nå bli en del av kommende Windows-versjon.

Windows Sidebar er en vertikal menylinje som gir brukeren mulighet til å legge snarveier og tjenester lett tilgjengelige på skrivebordet. Dette kan for eksempel være en klokke, snarveier, værmelding og så videre. Tanken er at Windows Sidebar skal være veldig fleksibel og kunne skreddersys etter brukerens behov og ønsker.

Microsoft har tidligere sagt at de vil droppe Beta 2, men om de vil likevel gjør dette er usikkert på nåværende tidspunkt. Den endelige versjonen kommer sannsynligvis til høsten.

Kilder: microsoft-watch.com, betanews.com, infoworld.com, windowsitpro.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen