Ny Windows Vista Build ute

Alternativ tekst mangler

For noen uker siden slapp Microsoft Windows Vista Beta 2 for alle som ønsket å laste den ned og prøve. Fredag slapp Microsoft den første prøveversjonen av Vista etter Beta 2, nemlig Build 5456. Nå har Microsoft lyttet til betatestere angående forbedringer i funksjonen "User Account Control". Det dreier seg også om forbedringer i brukergrensesnittet, stabiliteten og ytelsen.

User Account Control (UAC) blir en av de viktigste funksjonene i Windows Vista - et kontrollpanel som styrer brukerkontoene i Windows. En av hensiktene med UAC er å redusere skadevirkninger som kan forårsakes av skadelige programmer. Alle som bruker en PC med Windows Vista installert må i utgangspunktet logge seg inn som vanlig bruker med begrensede administrative rettigheter.

Dersom brukeren ønsker å installere ny programvare eller foreta enkle endringer i Windows-oppsettet må vedkommende verifisere at han eller hun har rettigheter til dette. Dette har mange betatestere reagert på. Brukeren må jo "hele tiden" verifisere seg for enkle administrative oppgaver. Nå skal altså Microsoft ha bestemt seg for å redusere antall autentiseringer ved bruk av Windows.

Selv om Build 5456 ikke har noen store endringene når det gjelder funksjoner mener Paul Thurrott som driver nettsiden SuperSite for Windows at denne prøveversjonen er mye mer stabil enn Beta 2.

Flere nyheter i Windows Vista Build 5456:

  • Raskere installasjon.
  • Forbedret nettverksstøtte.
  • Ny og bedre oppgavebehandling.
  • En advarsel om en eventuelt redusert PC-ytelse ved bruk av Windows Aero.
  • Nye ikoner og oppstartvindu.

Les mer på nettsiden winsupersite.com.

Her er noen skjermbilder fra nettsiden winsupersite.com. Klikk på bildene for å se dem i en forstørret utgave:

Start-menyen

 

 

DVD-brenneren

 

 

Kontrollpanelet

 

Windows Vista Build 5456 er kun tilgjengelig for utvalgte betatestere. Vanlige brukere skal etter planen først få muligheten til å teste ut Windows Vista når RC1-versjonen slippes.

(Kilder: Betanews, Paul Thurrott's SuperSite for Windows)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen