Ny Windows-lettvekter

T-mobiles nye Windows-håndsett i klassisk mobildesign byr på mange spennende nyheter. Blant Windows-telefonene vi hittil har sett i denne klassen, er SDA II den desidert minste.

Skjermen har en oppløsning på QVGA, altså 320 x 240 piksler. Skjermen er av den gode, men strømkrevende TFT-sorten. Fargedybden vil bli på 65.000 farger.

At telefonen er liten i Windows Mobile-sammenheng, betyr ikke at den er noen fjærvekter. 107 gram er vekten du må tåle, som sammenlignet med andre smarttelefoner likevel er ganske lite. Dimensjonene 108 x 47 x 20 mm er heller ikke avskrekkende.

På minnefronten skilter telefonen med 32 MB RAM, og mulighet for å bruke minnekort av typen Mini-SD (Mini Secure-Digital). Man har ikke integrert kamera i telefonen, noe som skal skyldes at den rettes mot proffbrukere som ofte har forbud mot eller mangler behov for telefoner med kamera på arbeidsplassen.

Telefonen er en trippelbånds GSM-telefon, som gjør at den uten problemer kan brukes i Amerika. UMTS (3G) er derimot ikke på plass, og heller ikke EDGE, så kobling mot internett i skjer vanlig GPRS-hastighet på 53,6 Kbps.

Innebygget blåtann, infrarød og USB-tilkobling er derimot på plass, og burde tilfredsstille selv de mest kresne når det gjelder tilkoblingsmuligheter. USB-kabel for tilkobling til datamaskinfølger for øvrig med i pakken.

Li-Ion batteriet til telefonen har en kapasitet på 1050 mAh, og skal etter spesifikasjonene gi telefonen en utholdenhet på 200 timer standby, og tre og en halv time taletid.

Det har enda ikke blitt klart hvilken versjon av Windows Mobile som vil være å finne på SDA II, men siden telefonen vil ha støtte for push-basert e-post antas det at telefonen vil romme den nye 2005-versjonen av operativsystemet. I tillegg vil telefonen ha egne programmer for å lese Word, Excel, Powerpoint og PDF-filer.

Det nye håndsettet er produsert av HTC, som produserer de fleste Windows Mobile-telefonene på markedet. HTCs telefoner selges her til lands under Qtek-merket, og det er ikke usannsynlig at vi får se SDA II dukke opp i nordisk Qtek-utgave i løpet av kort tid.

(Kilder: Gsmarena, T-mobile )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen