Ny Wi-Fi-spesifikasjon

Organisasjonen Wi-Fi Alliance, som ratifiserer Wi-Fi-spesifikasjoner og sertifiserer Wi-Fi-enheter, har presentert en ny trådløs spesifikasjon, nemlig "Wi-Fi Direct".

Situasjonen i dag er at Wi-Fi-enheter gjerne sliter med å koble seg til hverandre direkte, det vil si enheter som bærbare datamaskiner, skrivere, kameraer, hodetelefoner og mobiltelefoner. Man trenger som regel en HUB eller hotspot for å få til denne oppkoblingen.

Den nye spesifikasjonen vil tilby samme overføringshastigheter som dagens Wi-Fi-standard, men den vil gjøre det mulig å knytte sammen to eller flere enheter som er opptil 100 meter fra hverandre. Wi-Fi Direct vil også gjøre om dingser til mini-Wi-Fi-aksesspunkter, og vil dermed i noen tilfeller eliminere behovet for Wi-Fi-rutere.

Med Wi-Fi Direct skal denne oppkoblingen være rask og enkel, og nyere Wi-Fi-enheter vil kun trenge firmware-oppdatering for å støtte den nye spesifikasjonen. Dermed kan Bluetooth-standarden få konkurranse.

Wi-Fi Alliance skal etter planen begynne å sertifisere produkter for den nye spesifikasjonen i midten av neste år, og produktene vil da få sertifiseringen "Wi-Fi Certified Wi-Fi Direct".

(Kilder: PC World.com, Cnet)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen