Ny WGA-versjon

Alternativ tekst mangler

Microsoft har i løpet av det siste året drevet med utvikling av et såkalt WGA-program som sjekker om brukere har piratkopiert Windows på sine PC-er.

WGA Validation ble først lansert i juli 2005. Det ble senere utvidet med WGA Notifications som gjorde at bruker fikk en melding på skjermen hvis de hadde piratkopiert Windows i PC-en sin. Programvaregiganten anser nå WGA-programmet som ferdigutviklet.

Microsoft har tidligere fått pepper for at WGA-programmet i Windows XP tar daglig kontakt med Microsoft. De har nå sluppet den endelige versjonen av WGA-programmet, og den skal ikke ta kontakt med Microsoft i hvert fall ikke hver dag. Hvor ofte WGA kontakter Microsoft avhenger ifølge Microsoft av blant annet lisenstypen, men en slik kontakt vil typisk skje hver tredje måned. Windows-brukere vi etter hvert få muligheten til å laste ned den nye WGA-versjonen.

Et alternativ er gratisprogrammet RemoveWGA fra selskapet Firewall Leak Tester. Dette er et program som skal kunne brukes til å blokkere Microsofts kontakt med PC-en din via WGA-programmet. Velger du å eventuelt installere dette programmet gjør du det på eget ansvar.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen