Ny Walkman med 4 GB

Sony Ericsson fortsetter sitt lanseringsgilde på 3GSM i Barcelona, og viser nå fram en helt ny Walkman-telefon. I likhet med begynnertelefonen J100 som selskapet presenterte i går, har selskapets nye 3G-walkman en mangel vi stusser over.

Smart system
W950 er nemlig en skikkelig smarting av en musikkspiller. Den nye telefonen er Sony Ericssons første smarttelefon med påstemplet Walkman-logo. Dermed kan det se ut til at det endelig foreligger en multimediatelefon fra selskapet som har det lille ekstra vi savnet da vi testet Sony Ericssons første 3G-walkman W900i. Ett av ankepunktene våre var at en såpass stor og dyr telefon som det W900i tross alt er, burde vært utstyrt med et skikkelig operativsystem som Windows Mobile eller Symbian OS.

Og det er nettopp Symbian OS vi finner i W950. Telefonen er tuftet på det samme brukergrensesnittet vi finner i P910i og den nye M600, altså UIQ. Et operativsystem som Symbian OS gir deg ikke bare muligheten til å installere nye programmer på telefonen, men gjør også det å skifte mellom flere programmer du har åpne samtidig til en fryd.

Mye minne
W950 er også rikt utstyrt med minne. Inne i telefonen skjuler det seg minnebrikker på til sammen fire gigabyte. Dette er samme lagringskapasitet som vi finner på den romsligste utgaven av iPod Nano, og gir deg plass til omtrent 1000 mp3-sanger på 4 MB. Det er også like mye minne som sitter i Nokias kommende N91-modell. Den store forskjellen er at N91 benytter en liten harddisk, noe som er mye mer strømkrevende enn minnebrikker.

Dermed ser det ut til at Sony Ericsson har et skikkelig ess i ermet. W950 har alt dagens multimediahungrige mobilbrukere ser etter. Nesten. Vi leste nemlig selskapets pressemelding opp, ned og opp igjen på jakt etter informasjon om telefonens to forventede kameraer. Siden W950 er en 3G-telefon med tungt multimediafokus, hadde det vært skikkelig merkelig om telefonen manglet kamera.

Hvor er kameraet?
Og vi sitter fortsatt og klør oss i hodet. Dette multimediabeistet har nemlig ikke ett eneste kamera. Du kan med andre ord ikke føre videosamtaler eller knipse bilder. Dette kunne vi slått oss til ro med om det dreide seg om en profftelefon for stresskoffertbærende menn og kvinner i dress, men det er en oppsiktsvekkende mangel på en multimediatelefon rettet mot ungdom. Dermed kan det se ut til at det vi trodde var et gjennomført beist egentlig er en kattunge.

En annen ting vi stusser på er at W950 mangler minnekortstøtte. Fire gigabyte er kanskje ikke direkte liten plass, men minnekortstøtte er en funksjon som mildt sagt er uvanlig å ikke ha på en smarttelefon, eller en multimediatelefon for den saks skyld.

Trådløs stereo
W950 er utstyrt med blåtann, og støtter den såkalte A2DP-profilen, noe som betyr at du kan bruke trådløse stereohodesett. Du kan også overføre filer fra datamaskinen din og over til telefonen ved hjelp av blåtann. Hvis du syns dette er i tregeste laget for å overføre fire gigabyte musikk og ymse, kan du bruke den medfølgende datakabelen og overføre via USB 2.0.

W950 kan som nevnt brukes i 3G-nettet, men støtter også trippelbånd GSM, slik at den kan brukes i Nord-Amerika. Den nye telefonen mangler imidlertid EDGE.

Tynn, men bred
Skjermen på W950 er stor og høyoppløst. Den har en oppløsning på 240 x 320 piksler med en fargedybde på 262 000 farger, og tar opp 2,6 tommer av telefonens forside. Telefonen er ikke spesielt stor. Den er omtrent like høy som storselgeren K750i, men litt tynnere. W950 er imidlertid en del bredere over baken enn K750i.

I følge Sony Ericsson skal et fulladet batteri gi deg 2,5 timers taletid i 3G-nettet, og 7,5 timer i GSM-nettet. Hviletiden er henholdsvis 250 og 340 timer.

W950 skal etter Sony Ericssons planer dukke opp i butikkene i løpet av tredje kvartal i år. Prisen er ukjent.

På neste side kan du lese Sony Ericssons pressemelding.

(Kilder: SonyEricsson.com, GSMarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen