Test

Ny Walkman i skyvedesign

Testresultater

Sony Ericsson W580i

Positive ting Bra design, gode taster, god lyd, stereo Bluetooth, FM-radio, fornuftig pris, enkel å bruke
Negative ting Litt treg åpningsmekanisme. Mangler fotolys.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Sony Ericsson W580i

Positive ting Bra design, gode taster, god lyd, stereo Bluetooth, FM-radio, fornuftig pris, enkel å bruke
Negative ting Litt treg åpningsmekanisme. Mangler fotolys.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Sony Ericsson W580i har samme form som designmobilen S500 som vi har testet tidligere. Det kan forlede oss til å tro at det dreier seg om en Walkman-versjon av samme mobil, uten annet enn ny programvare og noen kosmetiske endringer på tastene.

Les også:
Alle våre mobiltester.
Slår både iPhone og Prada.
Her er sommerens bikinimobiler.


Slik er det imidlertid ikke. For selv om de to mobiltelefonene har det meste til felles, så er det noen vesentlige forskjeller. 

Siden dette dreier seg om en Walkman-modell så er det gjort endringer i komponentene for lyd. Dessuten har W580i FM-radio, i tillegg til TrackID. Sistnevnte gjør det mulig å identifisere og kjøpe musikk du hører ved simpelthen å la telefonen ”lytte” til musikken. 

Treningskamerat
W580i er også utstyrt med en mekanikk som registrerer bevegelser, og programvare som gjør at telefonen fungerer som skritt-teller. Skritt-telleren er igjen knyttet mot et treningsprogram der en stoppeklokke sammen med skritt-telleren gir deg oversikt over hvor langt og hvor fort (snitthastighet) du har løpt. En alarm kan varsle om du løper for fort eller for sakte. Ideell for neste null-løp?

I treningsprogrammet finnes også en godt gjemt javaprogram som sier noe om antall treningsøkter, totaldistanse, daglig kaloriforbruk osv. Her kan du få ulike grafer, se når du trente hardest (med medaljer!) og dessuten delta i en sports-quiz. Javaprogrammet finner du ved å velge ”resultater” og deretter ”avansert”. Programmet kan også startes direkte, enten ved at du velger ”Programmer” i filbehandlingsmenyen eller under ”Planlegger”

Et annet program i mobiltelefonen lar deg finne ut hvor lang tid det tar å gå fra din hjemby til andre byer i verden. Ifølge programmet vil det ta oss 23 år å gå til Acapulco, en påstand vi foreløpig ikke har hatt tid til å etterprøve. 

W580i har også et program som lærer deg gitargrep og pianoakkorder.

Spillene i mobiltelefonen er Lumines (en Tetris-variant) og Sims 2, som er en enklere variant av PC-spillet med samme navn. 

Kamera
Kameraet er det samme som på S500. Det vil si at det tar bilder med 2 megapiksler oppløsning, men at den mangler både fotolys og autofokus. Bildene blir like vel rimelig gode, også når vi knipser i lampelys. Bildene kan legges direkte på Internett ved hjelp av en blogg-konto. Har du ikke noen slik konto kan telefonen opprette en.

W580 har ikke ”Best Picture” funksjon, men du kan gjøre justeringer og enkel redigering i programmet iPhotoDJ som finnes på mobiltelefonen.

Kameralinsen finner du bak på telefonen når du skyver skjermdelen opp. Da kommer også telefonens tastatur til syne. 

Taster
Tastene på W580 er faktisk enda mindre enn tastene på S500. Likevel er de tilstrekkelig markerte til at vi fint klarer å skrive tekstmeldinger. Tallene på skjermen er også store og lettleste. Ved tekstmeldinger blir skriften mindre, men den er fortsatt relativt lettlest.

Den store navigasjonstasten er lett å betjene og gir direkte tilgang til musikkspilleren. På hver side er såkalte softkeys, som er menytaster som endrer funksjon avhengig av applikasjonen som er åpen. På denne modellen er retur og slettetastene smeltet sammen med henholdsvis venstre og høyre menytast.

Vi er ikke overbegeistret for slikke dobbelttaster, selv om det her fungerer tålelig bra. 

Edge
W580i har Edge, men ikke 3G. Det merker du best om du vil kjøpe musikk med mobiltelefonen. Da blir nedlastingstiden lenger enn hva tilfellet er om du laster med 3G-fart.

Ørepluggene som følger med er gode, og du kan benytte dine egne hodesett om du ønsker det (3,5mm plugg).

Skyvemekanismen er god, men telefonen en tanke hard å åpne med en hånd. Den har ikke noe friksjonsfelt eller anlegg på fronten som du kan bruke når du skal skyve den åpen. Dermed blir det fort til at vi legger tommelen på skjermen og skyver. Alternativet er å skyve på menytasten eller i underkant av denne. Det går det også, men løsningen er ikke ideell.

I spalten mellom overdel og underdel ligger en lyslist som ”gløder” grønt ved ulike hendelser. Lyset kan slukkes om du vil spare strøm.

Skjermen er svært god, med oppløsning på 240x320 punkter. Skjermen på W580i er også en god del større enn skjermen på prestisjemodellen W880i. 

Rimelig

W580i er en rimelig mobiltelefon, sett i forhold til ytelsene (fra ca 2.500 kroner uten abonnement). Dette, kombinert med et lekkert utseende, gode funksjoner og Sony Ericssons sterke merkevare, tilsier at W580 har potensial til å bli en bestselger.

Her kan du laste ned brukerhåndboken for W580i i norsk utgave og engelsk utgave .

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen