Ny Walkman fra Sony

I desember kom den første harddiskbaserte spilleren som støtter Mp3 fra Sony. Nå kommer oppfølgeren til spilleren. Dog er det ikke mye som skiller de to fra hverandre.

Registrerer bevegelser
Network Walkman NW-HD5 har en harddisk på 20 GB og en batterikapasitet på 40 timer. Den veier 135 gram, noe som er fem gram mer en sin forgjenger. Spilleren har en stor og navigerbar LED-skjerm som kan vise sju linjer med tekst.

I tillegg har den ”Follow Turn"-funksjonen. Den gjør at displayet synkroniseres etter håndbevegelsene og vendes fra horisontal til vertikal visning etter som man beveger deg.

I tilfelle uhell har denne spilleren ekstra beskyttelse i form av en avansert G-sensor. Sensoren på NW-HD5 merker hvis spilleren er på vei mot bakken, og slår straks av harddisken for å hindre at denne blir ødelagt.

Når Sony nå sier at spilleren støtter mp3 og ikke bare egne filformat så er dette en sannhet med modifikasjoner. Fremdeles må alle filene gå gjennom programmet Sonicstage. Dette programmet brukes til å konvertere musikk fra cd til atrac3 plus eller mp3-format. Programmet legger på en kopibeskyttelse som gjør at filen ikke kan kopieres på nytt.

Kopieringsbeskyttelse er viktig for Sony. De er også en av verdens største leverandør av musikk. Derfor er det kanskje ikke så rart at de ønsker å legge begrensninger på hvor mange ganger man kan kopiere en låt.

Prisen på spilleren kommer til å ligge på mellom 2500 kroner og 3000 kroner. For den summen får man en USB-kabel og programmet Sonicstage med på kjøpet.

NW-HD5 er tilgjengelig i tre valgfrie farger: Svart, sølv og rød. Spilleren ventes i salg før sommeren er omme.

Flere bilder finner du på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen