Ny Walkman fra SE

Sony Ericsson viser at de henger med, og presenterer i dag nye produkter. Selskapet legger nå til W810 i sin Walkman-portefølje, og da passer det å lansere et høyttalersett i tillegg. Den nye telefonen er utstyrt med EDGE og firebåndsstøtte, altså GSM 850, 900, 1800 og 1900.

Ut i verden
W810 er Sony Ericssons aller første telefon med støtte for EDGE, og dette er nok en god nok grunn for mange å gå til anskaffelse av telefonen. EDGE gjør det for eksempel mulig å se mobil-TV i høy kvalitet, siden teknologien gir mye høyere hastighet enn vanlig GPRS. EDGE gir også muligheten til kjappere dataoverføring om du bruker telefonen som modem sammen med en PC.

Firebåndsstøtten sørger for at du kan ta med deg telefonen til nye, spennende verdenshjørner. På turen kan du ta bilder med et kamera med to megapiksler og autofokus og høre på musikk på vei igjennom den colombianske jungelen. Skulle du bli bortført, kan du tilby kidnapperne å låne telefonen din om de vil kreve løsepenger for deg. GSM 850 er nemlig svært utbredt i Sør-Amerika.

W810 er utstyrt med en en oppløsning på 176 x 220 piksler og 262 000 farger pakket inn inn i en skjerm på 1,9 tommer. Foruten bilder på to megapiksler, kan kameraet også ta opp video. Bilder og film kan som forventet sendes via MMS. W810 har også støtte for Java, slik at du kan laste ned spill og andre nyttige programmer som for eksempel en MSN-klient. Programmet kan du overføre til mobilen via infrarød, blåtann eller USB.

Musikkutstyr
Sony Ericssons siste krumspring er utstyrt med 20 MB minne, altså ikke allverden til verken musikk eller bilder. Da er det godt å vite at det følger med et minnekort på 512 MB i tillegg. I esken til W810 finner vi også et hodesett med overgang til vanlige hodetelefoner med 3,5 mm jack-kontakt slik at du kan høre favorittmusikken gjennom favoritthodesettet ditt.

Sitter du med en følelse av å ha hørt dette før? Det gjør vi og. W810 er nemlig på prikken lik W800, bortsett fra fire ting: W810 har EDGE, GSM 850, 14 MB mindre minne og litt omstokking på knappene. Det er alt. Bortsett fra dette er det ingenting som skiller W810 fra W800. Eller K750 for den saks skyld.

Først med EDGE
Med tanke på at W800 har vært og fortsatt er en storselger, ligger alt til rette for at W810 kan følge i forgjengerens fotspor. Det skal sies at Sony Ericsson har gjort et tappert forsøk på å få ut telefoner med EDGE før, men vi har aldri sett dem dukke opp på markedet. For eksempel ventet vi forgjeves på selskapets Z500-modell, som aldri kom til butikkhyllene her hjemme. W810 forventes å komme i slag i mars, men prisen er fortsatt ukjent.

Nye høyttalere
Enten du allerede har en Walkman-telefon eller venter på W810, kan det være en idé å skaffe seg et høyttalersett. Dette kan være fint å ha på kontorpulten eller prikken over i-en på stranda i sommer. Sony Ericsson lanserte i dag to nye sett, MPS-60 og MDS-60.

MPS-60 er av den portable typen. Det består av en holder til telefonen og to separate høyttalere som er koblet til holderen med ledninger. Det hele skal i følge Sony Ericsson kunne gli rett ned i bukselomma, selv om vi tviler på om det er noe for typiske Miss Sixty-lommer. Settet måler 3 x 5,5 x 4,2 cm, noe som tross alt er veldig lite. Produsenten lover selvsagt storslagen lyd.

Skrivebordsbruk
Det andre settet, MDS-60, er av den større typen, og er beregnet for bruk på skrivebordet. Settet er en ladestasjon, og kan brukes enten med batterier eller ekstern strømforsyning. Kanskje ikke noe for lomma, men du får plass til det i sekken, med god margin. Med sine 5,4 x 12 x 20 cm og sammenleggbart design, burde det ikke være noe problem å ta med seg rundt omkring. Kanskje en idé til parken i sommer? Sony Ericsson lover i alle fall minst like grandios lyd som på MPS-60, uten at vi lover verken det ene eller andre.

Begge høyttalersettene forventes å komme i salg i løpet av første kvartal i år. Sony Ericsson har ennå ikke røpet prisen på settene.

(Kilde: Sony Ericsson, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen