Ny Walkman; W700i

Sony Ericsson lanserte i dag åttende medlem i selskapets populære Walkman-serie ved navn W700i. Etter å ha sett populariteten til Walkman-serien ønsker Sony Ericsson å tilby Walkman i alle prisklasser, og W700i er et resultat av dette.

Når en tar en titt på designet til W700i er det lett å se hvor Sony Ericsson har hentet designet fra. Formmessig er W700i helt identisk med W800i, som var den første Walkman-telefonen ut på markedet. Eneste som skiller de to modellene fra hverandre i designet er at W700i kommer i noe roligere farger, og står med det i fin kontrast til W800i sin skrikende oransj. W700i vil også selges iført hvitt og oransj i enkelte land, men etter det Amobil erfarer vil den hvite versjonen ikke komme til Norge.

Det er heller ikke mye som skiller de to modellene fra hverandre på spesifikasjonsfronten.

Først og fremst er det mangel på autofokus i kameraet. Mangel på autofokus vil gjøre bilder tatt med kameraet uskarpe og dermed mindre egnet til mer avansert bruk. Kameraet i W700i er ellers helt likt det i W800i og kan ta bilder med en oppløsning på to megapiksler (1632 x 1224).

En annen forskjell er at det med W700i vil følge et minnekort på 256 MB med i salgspakken, som gir plass til rundt 6 CD-plater med musikk i mp3-format. W700i støtter minnekort av typen Memory Stick Duo Pro, som fins i størrelser på opptil 2 GB, som er ideelt om du ønsker å droppe iPoden til fordel en Walkman-telefon. I tillegg har telefonen et internminne på 34 MB.

Utover lavere pris, roligere farger og det overnevnte er det lite som skiller W700i fra tidligere Walkman-modeller.

Et godt eksempel på at akkurat det er musikkstøtten. Både W800i og W700i har begge støtte for de mest brukte musikkformatene som mp3, aac, aac+ og kommer begge med den karakteristiske Walkman-spilleren som er Walkman-telefonene er kjent for. I tillegg får du med stereo-hodesett med egen minijack-utgang slik at du kan koble til ditt eget hodesett om du skulle mislike det som følger med.

Utenom mp3-spilleren kan du anvende den innebygde FM-radioen når du sårt trenger litt godlyd i ørene. RDS-støtten i radioen sørger for at radioen finjusteres etterhvert som du beveger deg, og gir deg samtidig informasjon om radiostasjonen du lytter til.

Noe som overrasker litt er at Sony Ericsson ikke har fått på plass A2DP-støtte i W700i. A2DP ville gjort det mulig å koble til et trådløst stereo-hodesett og dermed kunne høre på favorittlåtene uten å måtte bekymre seg for ledninger av noe slag. Men siden W700i kun kommer med helt vanlig blåtann 2.0-støtte vil altså dette ikke være mulig.

Flymodus på plass
Skjermen er også identisk med den som sitter i W800i. Denne er av typen TFT, har en fargedybde på 262 000 farger og har oppløsning på 176 x 220 punkter. Og med en fysisk størrelse på 1,8 tommer vil nok ingen kunne se forskjell fra den ene skjermen til den andre.


(Klikk for større bilder)

En siste mulighet, som mange kommer til å sette pris på, er at W700i kommer med flymodus. Dermed kan du bruke telefonfunksjonene, inkludert mp3-spilleren, selv om antennen er avslått. Sony Ericsson oppgir at telefonen skal kunne spille av musikk i hele 30 timer i flymodus og 15 timer i med telefonen påslått.

Ellers har telefonen selvfølgelig funksjoner som Java MIDP 2.0, epost og mulighet til å bruke telefonen som en ekstern harddisk.

W700i vil bli introdusert med en pris som er vesentlig lavere enn den på W800i. Telefonen skal, ifølge Sony Ericsson, dukke opp i butikkene i andre kvartal i år, og vil trolig være på plass før sommeren setter inn.

Du finner Sony Ericssons egen pressemelding på neste side.

(Kilder: Sony Ericssons egen pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen