Ny W-serie fra Sony

Alternativ tekst mangler
Se større bilder av W50 i produktguiden

De to modellene som nå er lansert, er de to første av en lang rekke W-modeller. De er svært like, med unntak av skjermen som er på 2,5 tommer på W50 og 2 tommer på W30. Likevel er W50 et par millimeter lavere.

Den nye W-serien skal ha slankere modeller (men ikke høye og langbente) enn tidligere. Ingen skal ha oppløsning under 6 megapiksler, og alle skal tilby en høyeste ISO-verdi på minst ISO 1000. Kameraserien retter seg mot brukere som liker designet på tradisjonelle kompaktkameraer, men som likevel vil ha dem små og hendige. Sony forsøker med andre ord å endre på det trauste, litt kjedelige imaget som W-serien har hatt til nå.

Vi er naturligvis litt skeptiske til ISO 1000, og er redde for at det vil kunne gi et alt for høyt støynivå. Sony markedsfører det som et alternativ til å bruke blits, og det ville være fint å slippe blits, men man må se situasjonen an, for du kan fort komme hjem med bilder som har mer støy og mindre detaljer enn du skulle ønske deg. Dette må vi se nærmere på når kameraene blir tilgjengelige for test.

Alternativ tekst mangler
Se større bilder av W30 i produktguiden

Denne endringen i design og image, tar bort markedet for P-serien, som tidligere var svært populær. Sony mener nå at det ikke er noe poeng i å opprettholde den, siden W-serien vil tilby alt det P-serien hadde.

Kameraene i W-serien retter seg mot vanlige brukere som vil knipse bilder, men ikke rote alt for mye med manuelle funksjoner. Her er det lagt opp til at ting skal være enkle, og fungere slik du forventer.

Kameraene er foreløpig ikke lansert i Norge, og pris og leveringstid er derfor ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen