Ny versjon av DVD to Pocket PC

Vi har tidligere testet den første versjonen av DVD to PocketPC, uten at vi kan si vi har vært særlig flittige brukere. En av årsakene har vært at programvaren har brukt svært lang tid på å konvertere DVD-filmen til PDA-formatet. Bildekvaliteten har heller ikke vært all verden, med ujevn fremvisning som resultat.

Dessuten må sluttresultatet lagres på en minnebrikke før du kan spille av filmen i PDA-en. Slike minnebrikker er fortsatt for dyre til at vi kan holde oss med et eget filmarkiv på flashbrikker.

Når vi i tillegg fikk finske undertekster samme hvilket språk vi ba om, ja da parkerte vi programvaren for godt.

Forbedringer
I versjon 2 er det imidlertid gjort en rekke forbedringer. Blant annet er det mulig å lagre spillefilmer med høyere bitrate, og følgelig bedre kvalitet. Det er også støtte for fullskjermvisning på de nye PDA-ene med VGA-skjerm (480x640 punkter). Den nye versjonen lar deg dessuten konvertere filformatene AVI, MPEG og DivX, noe som gjør den mer anvendelig.

Du kan fremdeles konvertere en film bare ved et par tastetrykk, og i den nye versjonen kan du la programvaren optimalisere filmen etter størrelsen på minnekortet ditt. Men programmet tilpasser ikke for minnebrikker større enn 1GB.

Treeeeegt
Mamayama hevder prosessen med overføring fra DVD til PC (trinn en i kopieringen) nå er 20 prosent raskere enn før. Vi har ikke sammenlignet dette direkte, men ser at prosessen nå skjer i tilnærmet sanntid. Det betyr at det tar om lag halvannen time å kopiere en spillefilm på samme lengde. Da benyttet vi en nokså ny PC med 3,2 GHz P4-prosessor og multitreading.

Trinn to av prosessen, der du konverterer den rippede tmp-filen til ferdig PPC-video tar noe kortere tid, men er fremdeles en tålmodighetsprøve.

(Se eksempel på video her)

Overflødig
Men selv om programvaren nå er forbedret på en del punkter, så kommer vi neppe til å gjøre DVD til PDA-format særlig ofte. Videokvaliteten kan fortsatt ikke måle seg med DVD. Og om du allerede har en bærbar DVD-spiller eller en laptop som kan kjøre DVD, blir behovet for denne programvaren minimal.

Programvaren selges på nett for om lag 250 kroner. Har du DVD to Pocket PC v.1 kan du oppgradere til v.2 for om lag halve prisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen