Ny versjon av Canon EOS 20D

Det har gått rykter på nettet om at Canon skulle lansere et nytt kamera den 14. februar. De fleste har trodd at det var en erstatning for en av de eksisterende modellene, og ingen hadde noen anelse om at dette kameraet ville komme. Antakelig kommer det i tillegg til lansering av en helt ny modell om kort tid.


Canon EOS 20Da er ikke en erstatning for EOS 20D, men kommer i tillegg. EOS 20Da er ikke forventet brukt som et allround-kamera, på grunn av noen spesielle funksjoner.


Canon har tatt bort IR-filteret som sitter foran sensoren og som gjør fargene mer korrekte, men som gjør det umulig å ta bilder av infrarøde objekter. Ved å fjerne dette filteret åpner denne muligheten seg igjen. Det blir også mulig å ta bilder av stjernetåker og andre himmelobjekter i det nær infrarøde området, og det er nettopp astrofotografering kameraet retter seg mot. Men denne endringen innebærer at for å få korrekt farge på vanlige motiver må man bruke sette på et IR-filter foran objektivet. Nedenfor ser du forskjellen på et bilde tatt med EOS 20D og det samme blidet tatt med EOS 20Da. Det er tydelig å se at bildet fra EOS 20Da blir for rødt uten bruk av korreksjonsfilter.


Kameraet har også en annen, meget interessant nyhet, nemlig et halvgjennomtrengelig speil som gjør det mulig å bruke skjermen som søker. Vi er litt usikre på hvordan dette fungerer i praksis, men antakelig har du brukt samme speilteknologi som på en noen av de analoge prof-modellene sine, der speilet ikke vipper opp når bildet blir tatt. Å bruke LCD-skjermen som søker innebærer at lukkeren er åpen hele tiden. Dette kan tyde på at EOS 20Da har fått elektronisk lukker. Vi vet ikke hvordan de har løst denne utfordingen i praksis, men det er en mulighet som mange har ønsket set på speilreflekskameraer, og vi tror at Canon bruker denne litt spesielle modellen som en prøvestein for å se hvordan det virker og hva brukerne synes om det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen