Ny ungdomstelefon fra Nokia?

Nokia har i den senere tid sluppet en mengde nye telefoner på det europeiske markedet, mange med identiske funksjoner og lite ny teknologi. Dette har ført til store gjesp fra drevne mobilbrukere, noe som Nokia tydeligvis har tatt til seg. Nokia 3200 har nemlig teknologi som hittil kun har eksistert i dyrere proffmobiler som Nokia 6220, og setter dermed en ny standard for lavpristelefoner.

For det første har 3200 innebygget kamera, med den samme oppløsningen på 352x288 piksler som vi kjenner fra 7250 og Sony Ericssons T610. Videre har telefonen EDGE-teknologi, noe som gjør den til den første telefonen i lavprissegmentet med denne teknologien. EDGE gir datahastigheter på flere hundre Kbits, og kan betegnes som en videreutvikling av GPRS.

Telefonen har videre blant annet Java og MMS, noe som er mer eller mindre en selvfølge for fremtidige fargemobiler, og er basert på Series40 grensesnittet. Av minne har telefonen 2 MB, som gir plass til ca. 100 bilder tatt med kameraet. En annen ting som er verdt å få med seg er at Nokia har lagt inn plass på baksiden av dekselet for foto eller bilder, noe som først kom med Panasonic GD67.

Nokia selv mener at 3200 vil komme i direkte konkurranse med nylig lanserte Siemens MC60, den også med kamera. Telefonen vil ifølge Mobile-review komme på markedet mot slutten av september og koste noe over 2000,- kr.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen