Ny ungdomsmobil fra LG

LG Electronics har i løpet at det siste året sluppet en rekke mobiltelefoner på det norske markedet. Denne gangen er det det lille C2200 som står for tur. Lettvekteren på kun 85 gram er ikke store saken sammenlignet med sine større konkurrenter. Den kommer også til en rimelig pris på kun 1400kr.

Den nye ungdomstelefonen er ment som et rimelig alternativ for de som ønsker seg en liten mobil med rett mengde teknologi, betraktet mot brukernivå og pris. Med sine mål på 84 x 46 x 23 mm er det heller ikke snakk om nok noen murstein som skal legge beslag på bukselommen. Designet virker ike som noe å rakke ned på. Med sitt midnattsblå utseende toppes det hele med en nydelig skillestripe langs kanten.

Videre byr den lille krabaten på to skjermer. Den utvendige monokrome skjermen har en oppløsning på 96 x 64 piksler. Skjermen brukes stort sett bare til å vise standardinformasjon som klokkeslett, dato og innkommende anrop. Det er først når du åpner telefonen detaljene slipper til.

På telefonens innside finner man en 65000 fargers TFT-skjerm. Med en oppløsning på 128 x 160 skulle den kunne by på samme bildeskarphet som kjente modeller som Sony Ericsson T630 og Samsung E700.

Som nevnt byr C2200 på et VGA-oppløst kamera. Oppløsningen på 640 x 480 iksler er ikke så mye å skryte av, men dette er allikevel å regne som bra for en telefon i denne prisklassen. Til sammenligning brukes den samme oppløsningen i dyre kameratelefoner som Nokia 6600 og Sony Ericsson K700. Bildene er ikke en amatørfotograf verdig, men passer ypperlig til kontaktbilder og MMS-meldinger.

En ekstra ting å glede seg over for kjøpere av C2200 er det medfølgende tilbehøret. Pakken inneholder et portabelt håndfrisett, CD med javaspill og ringetoner. Batterikapasiteten er på 200 timer standby tid og 3 timer taletid, noe som tilsvarer gjennomsnittet i denne klassen.

En vesentlig ulempe ved C2200 er at den ikke har noen form for trådløs teknologi. Den eneste måten å synkronisere eller overføre filer til telefonen er via den medfølgende datakabelen. Her kommer Sony Ericsson K500i bedre ut, med sin IR-teknologi. LG kunne helt klart valgt blåtann, som har langt flere fordeler, men dette er en teknologi det koreanske selskapet hittil har holdt seg langt unna.

Alt i alt fremstår LG C2200 som en helt grei mobil for den enkle bruker, som ikke har behov for det siste av nyttefunksjoner og teknologi. Telefonen vil være tilgjengelig på markedet i midten av mars, og prisen vil ligge på rundt 1400 kr uten abonnementsbinding.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen