Ny ultrazoom fra Fujifilm

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

S6500fd minner på mange måter om S9500, som kom i fjor. Fuji har redusert oppløsningen til 6 megapiksler, men det betyr at de kan benytte den samme sensoren som i Finepix F11 og F30, som er kjent for å være noe av det beste du får i kompaktkameraer. Vi tror derfor dette kameraet også vil gi svært høy bildekvalitet, og har ingen problemer med å ofre noen megapiksler for å få skarpheten og det lave støynivået som denne sensoren gir.

Nytt i denne modellen, og som betegnes med ”fd” i modellnavnet, er noe Fuji kaller ”Face Detect”. Face Detect skal kunne oppdage ansikter i bildet, fokusere og måle lyset på dem, og dermed gjøre det lettere for deg å få gode bilder av mennesker. Funksjonen er hardkodet i signalprosessoren, og det er derfor ikke treg programvare som må kjøre i kameraet, og som forsinker hele prosessen. Fujifilm oppgir at den skal kunne finne ansikter, og ta bildet i løpet av 0,04 sekunder. Det inkluderer nok ikke fokusering.

Optikken i kameraet har de samme spesifikasjonene som på S9500, nemlig tilsvarende 28-300mm (10.7x zoom) f/2.8-4.9, og med mekanisk zoomring. Det er et meget bra zoomområde, og mekanisk zoomring er langt å foretrekke på et kamera som dette.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Skjermen er på 2,5 tommer, har en oppløsning på 230 000 punkter og er ikke vridbar. Til sammenlikning hadde S9500 1,8 tommers skjerm som kunne vippes opp eller ned.. Det er alltid en avveining mellom skjermstørrelse og hvor vidt den skal være vridbar.

I likhet med S9500, er den utstyrt med omfattende manuelle funksjoner, slik som blenderprioritet, lukkerprioritet, full manuell eksponering, programskift med mer. Du har naturligvis også alle de automatiske funksjonene du finner på vanlige digitalkameraer.

ISO-verdien kan settes helt opp til ISO 3200. Dette er meget høyt, og vil nok føre til en del støy, men sammenliknet med andre kompaktkameraer, er dette meget bra. Det er høyere ISO-verdi enn på mange digitale speilreflekskameraer, og Fuji benytter en sensor som takler høye ISO-verdier meget godt.

Kameraet er utstyrt med en blitsfunksjon som gjør at det kan ta to bilder rett etter hverandre. Ett med og ett uten blits. Så kan du selv se hva som ble best. Dette må kalles en slags ”Flash bracketing”, og er nyttig hvis du ikke på forhånd kan avgjøre hva som er best å bruke.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Fuji har ennå ikke implementert noen ordentlig bildestabilisator i kameraene sine. De kaller de høyeste ISO-verdiene for Picture Stabilising, men det er altså bare en måte å korte ned eksponeringstiden på, og ikke en ekte bildestabilisator.

Oppstartstiden på ultrazoomkameraer pleier å være ganske lang, for det er mye optikk som skal flyttes på før det er klart. Med S6500, er nok mye av optikken statisk, og derfor hevder Fujifilm at oppstarten skal gå på 0,8 sekunder, som i så fall vil være det beste vi har sett på noe kompaktkamera, og et eksempel til etterfølgelse for andre.

Kameraet vil være tilgjengelig i butikkene i september, til en veiledende pris av 3995,- kroner, som er vesentlig mindre enn S9500.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen