Ny tysk film latterliggjør Hitler

Se større versjon og flere bilder
Hitler (Helge Schneider) leker i badekaret.

Dette er den første tyske filmen som latterliggjør Hitler, noe Charlie Chaplin allerede gjorde i 1940. Den tyske skuespiller Helge Schneider spiller Der Führer, en narkotikapåvirket Hitler, som leker seg med krigsbåter i badekaret og kler opp hunden sin i naziuniform. Regissør Dani Levi uttaler til Associated Press at han ville vise hvordan det var mulig for det tyske folk å følge Hitler, og mener at det å overdrive ville være en fin måte å få fram dette på.

Får smake egen medisin

Mein Führer begynner i desember 1944, med Berlin i ruiner og med en Hitler som er for deprimert til å holde en propagandatale. Hans propagandaminister henter en jødisk skuespiller fra en konsentrasjonsleir for å trene han. Men skuespilleren bruker muligheten til å utføre ydmykende eksperimenter på Hitler.

"Der Untergang", som fremstilte en mer menneskelig Hitler enn det vi tradisjonelt har sett på lerretet, banet vei for denne filmen. Der Spiegel skriver i sin omtale av filmen at den beste måten å krympe en myte på er å lage den komisk.

Filmen har premiere i Tyskland 11. januar.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen