Ny type phishingforsøk

En ny type svindelforsøk med phishing er nå blitt oppdaget. Det finnes nettsider som "selger" veldig billige flybilletter. Hensikten med disse sidene er ikke å selge noe, men opprettes kun for å lure brukere til å oppgi kredittkortinformasjon.

Slike svindelforsøk er forskjellig fra lignende phishingforsøk idet det er brukerne selv som finner nettsidene, enten via surfing eller via søkemaskiner, og ikke via lenker i e-postmeldinger. Dette skaper en falsk trygghet hos brukeren.

Når en bruker har funnet den ondsinnede nettsiden, blir han/hun bedt om å skrive inn kredittkortinformasjon. Når brukeren skal sende skjemaet videre, får vedkommende en nettside med feilmelding som forteller at transaksjonen ble mislykket. Brukeren får beskjed om å betale flybilletten på andre måter.

En del av disse nettsidene er allerede blitt stengt, melder sikkerhetsbedriften Panda Software, men de mener flere vil dukke opp.

Er du i tvil om svært lave priser er ekte eller lureri, bør du søke etter mer informasjon om den aktuelle nettsiden som tilbyr slike flybilletter.

Kilde: informationweek.com

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen