Ny type phishingforsøk

En ny type svindelforsøk med phishing er nå blitt oppdaget. Det finnes nettsider som "selger" veldig billige flybilletter. Hensikten med disse sidene er ikke å selge noe, men opprettes kun for å lure brukere til å oppgi kredittkortinformasjon.

Slike svindelforsøk er forskjellig fra lignende phishingforsøk idet det er brukerne selv som finner nettsidene, enten via surfing eller via søkemaskiner, og ikke via lenker i e-postmeldinger. Dette skaper en falsk trygghet hos brukeren.

Når en bruker har funnet den ondsinnede nettsiden, blir han/hun bedt om å skrive inn kredittkortinformasjon. Når brukeren skal sende skjemaet videre, får vedkommende en nettside med feilmelding som forteller at transaksjonen ble mislykket. Brukeren får beskjed om å betale flybilletten på andre måter.

En del av disse nettsidene er allerede blitt stengt, melder sikkerhetsbedriften Panda Software, men de mener flere vil dukke opp.

Er du i tvil om svært lave priser er ekte eller lureri, bør du søke etter mer informasjon om den aktuelle nettsiden som tilbyr slike flybilletter.

Kilde: informationweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen