Ny trojansk hest oppdaget

Paymite-J
(Bilde: sophos.com)

Sikkerhetsselskapet Sophos melder om en ny type trojansk hest som leter etter PC-er i et lokalt nettverk, og sender PC-ene en falsk melding om at de er blitt infisert med spyware. Trojaneren, som har fått navnet Troj/Paymite-J, oppfordrer brukeren av PC-en til å besøke en nettside for å "fikse" spyware-problemet.

Brukere som ikke er vant til slike interne popup-meldinger i et lokalt nettverk vil ikke se noen forskjell på en falsk og en ekte melding. Meldingen viser jo IP-adressen til PC-en, og dermed ser den ganske ekte ut. Brukeren blir dermed lurt til å besøke den aktuelle nettsiden, og dette fører til at PC-en blir infisert med et ondsinnet program som er vanskelig å fjerne. Brukeren vil deretter hele tiden få en melding på skjermen, en melding som tilbyr brukeren å kjøpe en fullversjon av programmet.

Tips
Her er noen tips som kan redusere sjansen for at PC-en skal infiseres av virus og trojanske hester:

  • Tenk deg godt om før du eventuelt klikker på en lenke eller et vedlegg i en e-postmelding. Det er ganske vanlig å spre virus og annen ondsinnet kode via e-post.

  • Mange virus utnytter sikkerhetshull i Windows. Du bør derfor oppdatere Windows minst én gang i måneden ved å besøke nettsiden windowsupdate.microsoft.com, eller slå på automatisk oppdatering via Start-knappen og Kontrollpanel.

  • Bruk et oppdatert antivirusprogram. Her er noen gratis alternativer:

(Kilde: Sophos)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen