Ny trojansk hest

Når dette er skrevet er det antivirusprodusenten Sophus og sikkehetsselskapet Secunia noen av de få nettsteder som melder om en ny trojansk hest, Haxdoor.F, som er funnet på Internett. Haxdoor.F gir en annen person kontroll over PC-en din, hvis PC-en din infiseres av den.

Hvis PC-en din infiseres av Haxdoor.F, blir følgende filer kopiert til Windows-mappen: boot32.sys, c3.dll, c3.sys, c4.sys, debugg.dll, p2.ini og sdmapi.sys. Det lages to nye tjenester (services) i systemet som kalles for boot32 og sdmapi som peker mot filene boot32.sys og sdmapi.sys. De nyopprettede tjenestene får navnene "KeBoot" og "KeSDM", og de startes samtidig som Windows startes.

Haxdoor.F lager følgende nøkler og mapper i registeret i Windows:

HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Enum\Root\LEGACY_SDMAPI\0000\
Control\ActiveService = "sdmapi" 
HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Services\boot32\
HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Services\sdmapi\
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_SDMAPI\
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\boot32\
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sdmapi\ 

Vi fraråder brukere å endre (eventuelt slette nøkler eller mapper) på noe som helst direkte i registeret fordi dette kan få store konsekvenser for de som ikke er vant til dette. Du bør uansett installere et antivirus-program og ikke minst sørge for at det oppdateres ofte!

Ønsker du at PC-en din er bedre beskyttet mot slike trusler bør du laste ned nyeste oppdateringer for Windows, disse finner du på windowsupdate.microsoft.com. Du bør også installere oppdatert antivirus-program, og du kan eventuelt virusskanne PC-en din via Internett, les vår guide om dette. Du finner mer informasjon om datavirus, ormer og trojanske hest i vår datavirusguide.

(Kilder: theinquirer.net, sophus.com, secunia.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen