Ny Treo med 3G

Palms Treo 700-serie
Dagens toppmodeller fra Palm; Treo 700p og Treo 700w

Palm har satset stadig mer på smarttelefoner de siste årene, men produsenten har først og fremst hatt fokus på det amerikanske markedet.

I Europa har vi derimot sett lite til Palms telefoner. Selskapet begynte å levere Treo 650 til enkelte europeiske butikker i mars, men måtte i slutten av juni trekke telefonen ut av markedet igjen, da den ikke levde opp til de nyeste miljøkravene fra EU. Toppmodellen Treo 700 har ikke vært mulig å få tak i på denne siden av Atlanteren i det hele tatt.

Palm lover imidlertid å satse videre på Europa, selv om selskapet tradisjonelt har slitt i dette markedet. Selskapet forteller i en pressemelding at det nå utvikles en helt ny Treo som skal rettes spesifikt mot europeiske mobilbrukere.

Den nye Treo-modellen skal være rettet mot brukere som vil lese og sende e-post på farten, og har full støtte for push e-post. Den går dermed rett i strupen på modeller som Nokia E61 og Motorola Q, som også har den epost-avhengige proffbrukeren i målgruppen.

Telefonen vil være utstyrt med 3G, og skal i første omgang rulles ut i Vodafones tredjegenerasjons mobilnett. Det inkluderer land som Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia og Nederland. Det er usikkert hvorvidt andre land, som Norge, vil stå for tur etterpå.

Palm velger nok en gang å bruke Windows Mobile i stedet for Palm OS, slik de også gjorde med den nye toppmodellen Treo 700w. Det kan tyde på at vi ikke vil se noen ny Treo i Europa med operativsystemet Palm OS med det første.

Palm har ikke gått ut med noen offisiell lanseringsdato for den nye Treo-modellen, men har sagt den vil være i salg innen utgangen av året.

(Kilder: Geek.com, Palm, Palm Infocenter)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen