Ny Toshiba utfordrer iPod

Toshiba har annonsert en ny serie med bærbare musikkspillere, som etter alt å dømme sikter mot den samme brukergruppen som Apples iPod.

Den nye serien inneholder tre spillere, som har fått navnene Gigabeat F10, F20 og F60. Som navnene antyder kommer enhetene med en lagringskapasitet på henholdsvis 10, 20 og 60 GB. Til sammenligning har iPod en kapasitet på 40 GB.

I tillegg til en solid lagringskapasitet kan de nye spillerene også by på fullverdige TFT-skjermer med en oppløsning på hele 240 x 320 piksler og en fargedybde på 32.768 farger. Den store skjermen gjør det betydelig lettere å lete gjennom harddisken når man skal finne musikk - kanskje særlig hvis man har 60 GB-versjonen, som har plass til rundt 12.000 MP3-filer av gjennomsnittlig størrelse.

F10 og F20 har dimensjoner på 6,3 x 1,6 x 10,6 cm, mens F60 med mål på 6,3 x 1,9 x 10,6 er knappe 3 mm tykkere. Begge spillerene er dermed små nok til å passe ned i de fleste lommer.

Når man kjøper spilleren får man med programvare for å synkronisere spillerene med en datamaskin. Denne programvaren gjør det blant annet mulig å sette en hvilken som helst musikk-CD inn i datamaskinens CD-leser for så å konvertere musikken til et format som støttes av Gigabeat-spillerene, henholdsvis WMA, MP3 og WAV.

Spillerene skal lanseres i Asia allerede før jul, og er ventet til Europa i løpet av første kvartal neste år. Prisen på enhetene vil mest sannsynlig variere fra rundt 3500 til 5500 kroner, etter hvor stor lagringskapasiteten er. Noen billlig investering blir det altså ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen