Ny toppmodell fra Sony

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sony KDL-40XBR9
Sony KDL-40XBR9
(Klikk for større bilde)

Det begynner å bli ganske utbredt for hjemmekino-entusiaster å eie en mediaserver, eller HTPC. Men mange av funksjonene som disse apparatene dekker kan også bygges inn i TV-en.

Mens man ser på TV kan det jo være at man ønsker å sjekke været, følge aksjekursene, og se om det kommer noen interessante programmer. I tillegg kan det være moro å se filmer på Youtube, spille av litt av ens egen musikk, og se på gamle bilder.

Går på nett

Nå har Sony endelig gitt disse mulighetene til toppmodellene i XBR9- og den mindre spennende Z-serien sin, ved å integrere et nettverkskort som gir tilgang på Yahoo! Widgets og en USB-hub som takler mange medieformater.

Widgetene man kan benytte seg av, er små programmer som er designet for å dekke et spesifikt behov, for eksempel værvarsel. I tillegg har TV-ene Sonys Bravia Internet Video Link, som streamer video fra blant annet Yahoo! Video og Youtube.

Fokus på gode bilder

De største TV-ene i XBR9-serien er utstyrt med "Wide Color Gamut Cold Cathode Fluorescent Light" som skal gi mer naturlige og livlige bilder, en generelt bedre fargegjengivelse.

Sony skilter i tillegg med hele 240 Hz bildeoppdatering, noe som er fire ganger raskere enn vanlige TV-er. Det skal i teorien gi mykere bevegelser, noe som særlig er viktig i for eksempel sportssendinger, hvor veldig mye kan skje på kort tid.

I likhet med mange av sine konkurrenter, kan Sony si at de slår et slag for miljøet med sin lyssensor-teknologi og dynamisk baklys.

Med fire HDMI-innganger, full-HD 1080p-oppløsning, og skjermstørrelser på 50, 46 og 40 tommer, og teknologiene nevnt tidligere, blir nok ikke dette TV-en for mannen i gata i første omgang.

Pris og tilgjengelighet her til lands er ikke kjent, men vi håper å se den i butikkene før man får dårlig samvittighet av å sitte inne på en finværsdag!

Hold deg oppdatert

Dersom du er interessert kan du legge inn en pris- eller lagervarsling i vår prisguide, f.eks. på toppmodellen KDL-52XBR9.

(Kilde: Gizmodo, Sony pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen