Ny testoppdatering

Amobil.no's metode for testing skiller seg ut fra andre ved at testresultatene vi gir til telefoner til enhver tid skal være tilpasset markedet og prisutviklingen, slik at man alltid kan være sikker på at testresultatene man finner i testene våre er oppdaterte og aktuelle.

Dette gjøres mulig ved hjelp av den spesielle testdatabasen vår, som ikke bare kalkulerer terningkastene til testprodukter ut fra poengsummene som er gitt av testeren, men også har tar hensyn til prisen og de andre telefonene som er tilgjengelige på markedet.

Det betyr at telefoner som i utgangspunktet fikk et dårlig terningkast gradvis kan stige oppover i resultat etterhvert som de faller i pris, og dermed tilbyr mer for pengene. Eller motsatt.

Det betyr også at telefoner som i utgangspunktet dro inn toppresultater når de først ble testet, sakte men sikkert vil få lavere terningkast etterhvert som nye og bedre mobiltelefoner kommer ut på markedet.

Da vi skulle oppdatere testdatabasen for denne gang, viste det seg at det kun var tre forskjellige modeller som hadde falt såpass i pris at de hadde gjort seg fortjente til nye terningkast.

Nokia 6800 er den modellen som har hatt det bråeste prisfallet. Kun i løpet av to måneder har modellen halvert seg i pris, og koster nå hele 2000 kroner mindre enn den gjorde i juli. Det hever telefonen opp på en klar femmer.

                   

Også Nokia 5100 og Samsung SGH-S100 har falt betraktelig i pris siden forrige gang vi oppdaterte testdatabasen, og har dermed gjort seg fortjent til et bedre testresultat enn de fikk ved forrige oppdatering.

Telefon
Gammel
Ny
Nokia 5100
Nokia 6800
Samsung SGH-S100

Vi vil holde et nøye øye med prisutviklingen i mobilmarkedet fremover, og regner med å gjøre en ny oppdatering av databasen i neste måned. I mellomtiden er det bare å kikke gjennom testoversikten vår, der du finner de fleste testene av de 30 forskjellige mobiltelefonene vi har kikket på det siste året.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen