Ny telegigant i Statene

Alt er big bussiness i USA. Nå svinger også telekombransjen seg etter en stor økning i antall brukere av mobiltelefoner. USAs hittil tredje største operatør, Cingular, la nylig 41 milliarder dollar på bordet for konkurrenten AT&T Wireless etter at Vodafone hadde fått avslag på sitt tilbud.

AT&T Wireless går med dette forbi giganten Verizon og blir USAs største mobilselskap. Ifølge insidere på Wall Street vil nemlig det amerikanske konkurransetilsynet godta oppkjøpet av AT&T Wireless fordi det fortsatt finnes tung konkurranse i markedet, og ikke minst fordi brukerne nå har muligheten til å portere telefonnummeret sitt fra en operatør til en annen.

Selv om Verizon og nye Cingular/AT&T vil være to konkurrerende kjemper med henholdsvis 36 og 46 millioner kunder hver, vil de ikke kjempe innbyrdes på samme marked. Grunnen til dette er at Verizon bruker den amerikanske CDMA-standarden, mens Cingular/AT&T kun er representert i det amerikanske GSM-nettet. Dermed vil ikke kampen i hovedsak gå mellom selskapene, men hvilken standard som blir den gjeldende i USA fremover.

Foreløpig vil den nye telekjempen ikke få mye konkurranse fra de andre GSM-operatørene ettersom disse er mye mindre i målestokk. Eneste trussel vil trolig bli T-mobile, som er eid av Deutsche Telecom, siden alle de andre større operatørene befinner seg på motsatt nett, og dermed vil kjempe innbyrdes. Kanskje er en ny storfusjon i vente?


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen