Ny teknologi for e-aviser

Electrowetting
(Kilde: research.philips.com)

I dagens utgave av tidsskriftet Nature, presenterer nederlandske forskere ved Philips Research, teknologien "electrowetting", som skal kunne vise elektroniske bilder på en skjerm som er like tykk som dagens aviser.

Forskerne mener teknologien skal ha såpass god kvalitet med hensyn til lysstyrke og kontrast, at den skal kunne erstatte dagens statiske papiraviser. Se en pressemelding på nettsiden til Philips.


Elecrowetting
(Kilde: research.philips.com)

Bildet skal vise på en svært enkel måte det mest elementære ved "electrowetting". Ved ingen spenning (a) vises en farget olje. Ved spenning (b) blir oljen påvirket, slik at det hvite substratet under kan reflekteres.

Teknologien innebærer altså manipulering av farget olje med spenning. Forskerne mener manipuleringen skal kunne utføres med såpass høy hastighet og nøyaktighet, at en avis skal kunne vise klare videobilder med høy oppløsning. Teknologien skal bygge på et fargekonsept som skal være fire ganger så lyssterk som LCD-skjermer, og ha dobbelt så høy lysstyrke som andre sammenlignbare teknologier.

En avis som bruker den nye teknologien skal kunne brukes ved lave spenninger, og en slik avis skal kunne bli lett og fleksibel på samme måten som en vanlig avis.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen