Ny teknikk gir bedre 3D uten briller

Den brilleløse 3D-teknologien er ennå et stykke unna en ordentlig kommersialisering, men det gjøres stadig nye fremskritt på området.

Nå har et team fra det anerkjente amerikanske universitet MIT utviklet en ny, spennende teknikk som gjør det mulig å lage store brilleløse 3D-skjermer med bred innsynsvinkel.

Ny løsning

Teknikken har fått navnet High-Rank 3D og er en annen tilnærming enn den såkalte "parallax barrier"-teknikken som blant annet brukes i Nintendo 3DS og diverse TV-prototyper.

Denne teknikken går ut på at begge bildene vises samtidig på en LCD-skjerm og "splittes" i to ulike bilder som sendes ut til hvert øye. High Rank 3D benytter i stedet to lagvise LCD-skjermer hvorav det øverste lager et variabelt bilde basert på det som vises på skjermen under.

Teknikken skal visstnok gi skjermen mange ulike perspektiver slik at 3D-effekten opprettholdes uansett synsvinkel, og i tillegg vil kildeoppløsningen og lysstyrken beholdes. Løsningen skal også medføre lavt strømforbruk.

For å avgjøre hvor godt det fungerer i praksis må man antakelig se det med egne øyne, men inntil videre får vi nøye oss med demoen i videoen under. For flere tekniske detaljer kan du for øvrig sjekke ut MIT-forskernes grundige redegjørelse her.


(Kilder: TG Daily, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen