Ny teknikk beskytter bildene dine på nett

Beskytter bildene: Dersom bildet er komprimert og lastet opp på et annet nettsted vil en tekst dekke hele overflaten (nedre bilde).
Beskytter bildene: Dersom bildet er komprimert og lastet opp på et annet nettsted vil en tekst dekke hele overflaten (nedre bilde).

Hvis du er en av dem som ikke vil at dine bilder som ligger på nettet skal brukes andre steder, så har forskere ved University of Cambridge utviklet en ny teknikk for å beskytte disse.

Les også: For sikkerhets skyld

Teknikken avslører om et JPEG- bilde er blitt komprimert, noe som alltid skjer når man laster ned et bilde fra en nettside for så å laste det opp på et annet nettsted.Teknikken går på å legge et usynlig mønster i det opprinnelige bildet som da vil dukke opp etter en rekomprimering, melder det svenske nettstedet Ny teknik.

Teknikken vil ikke bare være tilgjengelig for de som vil beskytte opphavsretten. Alle som ikke ønsker at et personlig bilde skal spres gjennom nettet kan også bruke den nye teknikken.

Utfordringen blir å finne ut om denne teknologien vil kunne fungere på nettsider som allerede komprimerer bildene dine når du laster dem opp. Facebook er en av disse. Om forskerne har tatt dette i betraktning vites ikke. Men de jobber allerede med å utvikle lignende teknologi for video, melder Ny teknik.

Les også: Er du paranoid nok?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen