Ny tastemetode for dingser

De tre studentene kom på idèen under en oppgave hvor man skulle lage en enklest mulig tastemetode for et lite apparat som en klokke eller en liten kontroll. Tastemetoden til studentene var så enkel at de ble rådet å fortsette med prosjektet, som mange tror kan bli en kjempesuksess.


Illustrasjonsbilde, av Frode Sandnes

Metoden er i seg selv svært enkel ved at man kun har tre knapper. To av knappene brukes til å navigere gjennom alfabetet med, mens den tredje blir brukt som kommandoknapp. Studentene har brukt nærmere et år på å videreutvikle metoden, som nå skal være ferdigjustert. Siden metoden innebærer et så lavt antall knapper som tre, er det mulig at vi i fremtiden kommer til å se metoden på kontrollknapper til discman eller mer avanserte klokker.


Tastemetoden er også tiltenkt discman-kontroller

Studentene har laget en demonstrasjon av tastemetoden som finnes her, og som gir en noenlunde forklaring på hvordan prinsippet fungerer. Demonstrasjonen har ikke de skandinaviske æ, ø og å'ene innebygget, men studentene har laget en metode for å kunne implementere dette. I tillegg har studentene samarbeidet med en taiwansk professor på et prosjekt som skal gjøre det mulig å bruke metoden på japansk og kinesisk språk.

Inntastingsmetoden vil bli presentert på konferansen HICSS-37 (Hawaii International Conference on System Science) i januar neste år, og vil også bli representert på Norsk Informatikkonferanse i november i år.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen