Ny Symbian-telefon med 3G

NTT Docomo var den første operatøren i verden til å åpne sitt 3G-nett for folkemassene i 2001, og har siden også blitt en pionér som har fått se hvordan de nye tjenestene har blitt mottatt av forbrukerne. Nå kommer selskapets siste 3G-telefon i en rekke av mange. Telefonen skal hete F900i og skal som femte telefon fra DoCoMo kjøre det mobile operativsystemet Symbian.

F900i synes å være det fleste 3G-operatører drømmer om. Telefonen er adskillig mindre enn de tidligere 3G-kolossene som har vært tilgjengelig i Japan, og kan by på funksjoner som virkelig gjør det aktuelt å kjøpe en 3G-telefon. Disse funksjonene er for eksempel innvendig digitalkamera for videosamtale, og utvendig megapikselkamera for de knipseglade.

Skjermen er også noe for seg selv.Til tross for at japanerne nå i lengre tid har hatt tilgang på lekre skjermer med en fargedybde på hele 262.000 farger er det enda ikke hverdagskost. Det at da F900i har en 2,2 tommers skjerm med en fargedybde på 262.000 farger gjør nok den til en verdig kandidat for teknofantaster.

Lagringskapasitet er også et problem som hører fortiden til. F900i har en minneport som støtter SD-kort og kan dermed få et utvidet minne på opptil 128 MB. PIN-koden er en saga blott, ettersom at F900i har fingeravtrykks-sensor som sjekker fingeravtrykket for å gi tilgang til telefonen.

F900i er kun en av flere modeller i 900i-serien som vil bli lansert enkeltvis fremover. 900i skal ifølge Docomo være mye mindre enn tidligere 3G-telefoner, og setter en standard for fremtidige 3G-telefoner i Japan. Prisen på telefonen er ikke oppgitt, men det er klart at telefonen skal være tilgjengelig i Japan fra og med mars av. Man kan lese NTT Docomos egen pressemelding her.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen