Ny superzoom fra Sigma

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Omtrent halvannet år etter at deres 18-200mm med bildestabilisator kom i butikkene og et halvt år etter at konkurrenten Tamron satte rekord med 18-270mm lanserer Sigma et nytt 18-250mm f3.5-6.3 superzoomobjektiv for et knippe fatninger.

Objektiver av denne typen kan være svært praktiske som eneste reiseobjektiv, og i situasjoner hvor en raskt må skifte fra vidvinkel til tele og tilbake igjen, men til gjengjeld vil denslags ekstremt brennviddespenn føre til en del kompromisser i den optiske konstruksjonen, som på ulike måter vil gå ut over bildekvaliteten. Det er langt fra alltid det er viktig, men det er noe man må være oppmerksom på når man vurderer å kjøpe et objektiv som dette. En annen ting man bør være oppmerksom på er at mange kameraer i alle fall offisielt ikke vil støtte autofokus på mindre blendere enn f5.6, og man risikerer dermed med dette objektivet og andre av samme type å miste eller få problemer med autofokus på brennvidder hvor største blender går over f5.6.

Dersom man likevel har funnet ut at dette er tingen, kan man nok gjøre betraktelig dårligere valg enn det nye objektivet fra Sigma. Det har for eksempel både optisk bildestabilisator og autofokusmotor, så det vil også tilby autofokus for eiere av Nikon D40, D40x og D60. Objektivet er også knapt over 10 cm langt i sammenslått tilstand, noe som gjør det ganske så portabelt. Når minste fokusavstand i tillegg er beskjedne 45 cm så kan dette være svært så praktiske greier å ha med seg på tur. Det meldes for øvrig også at fronten på objektivet ikke roterer under fokusering, slik at det er enkelt å benytte polafilter på det. 72mm er størrelsen man da må ha.

Det nye objektivet blir sluppet for Nikon, Canon, Pentax, Sony/Minolta og Sigmas egen fatning, og blir å finne i butikkene fra 10 mars.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen