Ny superzoom, og jentekamera

Vi begynner bakerst med det som er hele to erstattere til superzoomeren Canon PowerShot S5IS. De to modellene PowerShot SX1 IS og PowerShot SX10 IS er nokså identiske - 10 megapiksler, den samme 20x zoomen (28-560 mm) - bortsett fra på et par viktige felt. SX1 virker som en slags luksusversjon, med CMOS-sensor, mulighet for videoopptak i HD-oppløsning CMOS-sensoren gjør det mulig for serieopptak på opp til 4 bilder i sekundet, og det er raskt for et kompaktkamera.

Powershot SX110 IS er priset og spesifisert for å treffe fritidsfotografer som ønsker litt mer en et vanlig kompaktkamera - blant annet det spesielle zoomområdet - til en rimelig penge. Konstruksjonen vil dermed fremdeles ikke være helt i toppen, men sikkert bli tilfredsstillende, slik vi opplevde forgjengeren . Gledelig er det at skjermen har blitt større, med bedre oppløsning (230 000 punkter). Uten søker er det viktig at skjermen holder mål. Blir bildene i tillegg bra ved høyere ISO, så er mye gjort.

Som vi ser på produktbildene, sorteres knappene bak litt annerledes, antakelig på grunn av den nye skjermen. Ellers er mye ved det samme rent utseendemessig. SX110IS leveres med 20 ferdige opptaksinnstillinger, der i blant et nytt helautomatisk Easy modus. Heldigvis får vi fremdeles lov til å stille kameraet manuelt.

Kameraet bruker AA-batterier. Dette er både en fordel og en ulempe. Skulle du gå tom, er tilgjengeligheten for erstatninger god, samtidig så vi i vår test av Powershot SX100IS at blant annet oppladningstiden for blits ble lang, og levetiden litt begrenset i kaldt vær.

Og så...

Canon fortsetter høstsleppen med tre små Powershots i begynnersjiktet. Powershot A1000 IS og A2000 IS erstatter A580 og A720 IS. Begge arvtagerne har bildestabilisator, ytterligere to megapiksler (fra åtte til ti) og er blitt 25% mindre. Storesøster/bror A2000 IS (6x zoom og tre tommers skjerm) blir levert i grått og sølv, mens A1000 IS (4x zoom og to og en halv tommers skjerm) blir tilgjengelig i blått, brunt og sølv. Begge modellene har fått et langt friskere design enn forgjengerne, og har nå blitt riktig så pene å se på.

Og så det vi har ventet og ventet på: Poweshot E1 utformet spesielt for kvinner. Modellen kommer i hvitt, blått – og selvsagt rosa. Forøvrig er dette identisk med Powershot A1000 IS på fysikk og funksjonalitet.

Pris på Powershot SX110 vil ligge på ca 2500.

Pris på Powershot A1000 IS og E1 vil ligge på ca 1700, A2000IS på ca 2000.

Alle modellene skal være i hyllene i september.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen