Ny supersekk

Ryggsekken, som er produsert av selskapet Network Anatomy, er et kommunikasjonsverktøy som på ingen måte er tiltenkt mannen i gata. Ideen rundt ryggsekken, som har fått det svært sjamerende navnet CommandPack, er at den skal brukes av redningspersonell i ekstreme værforhold og omgivelser. Derfor har Network Anatomy lagt med en vanntett hanske med flere kommunikasjonsmuligheter slik at brukeren skal slippe å måtte ta av seg sekken for å for eksempel sende en mail.

Selve sekken er kjernen i hele utstyret, og inkluderer en PC hvor man kan lagre nødvendig informasjon, et videokamera til overføring av video, telefon og solcellepanel for å holde alt i drift. Akkurat strøm er et problem når man har så mange enheter, og så lite plass til eventuelle batterier, men NA forsikrer om at ryggsekken har flere sikkerhetssystemer som skal sikre mot at brukeren plutselig ikke har strøm under en redningssituasjon eller lignende.

Hansken, som er trådløst tilknyttet ryggsekken, muligjør kommunikasjon gjennom radio, GSM-telefoni, analog-telefoni samt satelitttelefoni om de tre førstnevnte ikke skulle være tilgjengelig. Hansken har også videokamera og en liten dataskjerm som muligjør videooverføring, såvel som en sterk lommelykt for nødvendige situasjoner. Og til tross for alt dette, skal brukeren ettersigende kunne bevege seg og bruke hansken som en hvilken som helst ordinær hanske.

Hjelmen er siste del av utstyret, og har som ryggsekken og hansken et videokamera som kan overføre video direkte. Hjelmen har også en kraftig lykt, pluss at den er ekstra støtdempet for å beskytte brukerens hode under ekstreme forhold.

Om ryggsekken vil bli brukt av norske hjelpemannskaper er nok foreløpig usikkert, men det er ingen tvil om at proffesjonelle fjellklatrere og andre som har behov for telefon som tåler et bad, helt sikkert vil vise interesse for utstyret, som er ett hundre prosent vanntett. Settet veier ca 5 kilo, og er nok sannsynligvis alt annet enn billig.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen