Ny superprosessor fra Samsung

Lynraske Exynos 4212 kan være hjernen bak Nexus Prime.

Systembrikken i dagens Galaxy S II.
Systembrikken i dagens Galaxy S II.

Samsungs nyeste serie systembrikker heter Exynos, og det første produktet basert på brikken er Samsung Galaxy S II. Nå har Samsung lansert en ny utgave av brikken som skal være betydelig raskere.

Les testen av Samsung Galaxy S II

Rask og strømsnill

Brikken har fått navnet Exynos 4212. Exynos 4212 har to prosessorkjerner som kjører med en klokkehastighet på 1,5 GHz mot dagens Exynos 4210 som har en hastighet på 1,2 GHz.

Den nye brikken skal dessuten være laget i en 32 nanometers byggeprosess der forrige generasjon ble produsert med 45 nanometers byggeprosess. Kort sagt betyr det at den nye brikken skal være mer strømsnill enn den forrige. Exynos 4212 skal bruke hele 30 prosent mindre strøm enn forgjengeren.

Forbedret grafikk

En ny grafikkdel har det også blitt plass til i den nye brikken. De fleste steder dagens Exynos 4210 har blitt målt har den blitt utpekt som den klart raskeste av dagens brikker. I den nye brikken skal ytelsen være økt med 50 prosent i forhold til dagens variant.

Det spekuleres i at den nye brikken blir hjernen i Nexus Prime – en telefon vi har sett mye til på ryktebørsen i det siste. Nexus Prime er nemlig forventet å bli Googles neste flaggskiptelefon.

Les mer om Nexus Prime her:
"Nexus Prime" kupper iPhone-salget?

(Kilde: phonearena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen