Ny super-walkman

Mange har ventet i spenning på den nye Thomson RCA Lyra A/V Jukebox, som best kan beskrives som en bærbar multimedia-boks med sin støtte for avspilling av både musikk, bilder og video.

Det nyeste tillegget i Lyra-serien har allerede vunnet flere priser, og blitt kåret til en av årets ti største teknologiske innovasjoner. Dessverre har Thomson hatt problemer med å få levert enheten ut på markedet, og til tross for at den opprinnelige lanseringsdatoen var satt til august har ikke selskapet fått levert ut de første enhetene til forhandlerene før denne uken.


(Klikk for større bilde)

Den som venter på noe godt venter imidlertid ikke forgjeves, og det gamle ordtaket ser i høyeste grad ut til å stemme for A/V Jukebox. Enheten sjonglerer fint mellom det meste av formater for lyd (MP3, MP3 Pro, WMA), bilder (GIF, JPEG) og film (MPEG-1, MPEG-4), og klarer å levere alt dette i en liten pakke på størrelse med en Nomad Jukebox - om dog med en vekt på 297 gram.

Lagringskapasiteten er på 20 GB, og skal holde til rundt 80 timer med film eller 300 timer med musikk. All overføring fra datamaskinen skjer via USB, og Thomson har sørget for å få på plass den nye 2.0-standarden med en overføringskapasitet på 480 Mbits - eller rundt 80 Mbits/s mer enn Firewire.

Skjermen er på 3,5 tommer, og er dermed på størrelse med skjermene som brukes i de fleste håndholdte datamaskiner på markedet. Oppløsningen er også den samme som vi finner på de fleste Pocket PC-modeller, nærmere bestemt 320x240 piksler, som burde gjøre det mulig å spille av film i akseptabel kvalitet.

En interessant nyhet er den innebygde CompactFlash-plassen, som gjør det mulig å bruke minnekort til å utveksle data. Dette kan være svært hendig for fotografer, som har behov for å se på bilder de har tatt med kameraet i stort format, såvel som for de som vil se innhold fra PDAen sin. Uheldigvis er ikke kortplassen av Type II, som utelukker de største kortene og IBMs MicroDrive.

Ellers kommer A/V Jukebox med en rekke tilkoblingssmuligheter. Enheten er utstyrt med kompositt-porter for video, som både gjør det mulig å ta opp video med enheten, såvel som å koble den til en TV. Man har også mulighet for å ta opp musikk rett fra kilden, som konverteres fortløpende til ASF-format.

Batterilevetiden er som man skulle forvente ikke all verdens å skryte over, men enheten skal ifølge Thomson holde det gående i 4 timer med kontinuerlig avspilling av video. Hvor lenge den kan spille av musikk opplyses det ikke om i pressemeldingen, men erfaringsmessig holder denne typen enheter ut adskillig lenger når de ikke trenger å drive den store fargeskjermen.

A/V Jukebox kan allerede kjøpes hos Amazon for rundt 3000 kroner ($399).


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen